Predstavljanje HSLS-ovih kandidata

Darko Markić: Koprivnica je zaslužila biti grad znanja, uvest ćemo jednosmjensku nastavu, a za otvaranje novih radnih mjesta smanjiti namete poduzetnicima

Napominje da poduzetničke zone imaju infrastrukturu, no na njih se nitko ne odlučuje, jer su davanja prevelika. - Zato planiramo ukinuti davanja na prvih pet godina, svim poduzetnicima, zaključuje Markić.

18:30h
0
HSLS i Darko Markić - predstavljanje kandidata za Lokalne izbore 2017
Foto: Mario Kos

U paviljonu gradskog parka, danas se predstavio mladi HSLS-ov kandidat za gradonačelnika Koprivnice Darko Markić te njegovi zamjenici Marko Vulaković i Sanja Horvat.

Darko je diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti, po struci je akademski slikar, a u OŠ Đuro Ester predaje likovnu kulturu.

Njegov zamjenik Marko Vulaković je dipl. sanitarni inženjer, a Sanja Horvat je stručnjakinja u turističkom menadžmentu.

Markić ujedno nosi gradsku listu HSLS-a, a na kandidaturu se, kaže, odlučio na poziv iz stranke.

HSLS i Darko Markić - predstavljanje kandidata za Lokalne izbore 2017
Foto: Mario Kos

– Bilo je potrebno revitalizirati stranku koja je pomalo izgubila identitet, a to smo odlučili napraviti s mladim visokoobrazovanim ljudima. Imamo tim mladih stručnjaka, a na listi je 11 žena te deset muškaraca, na što smo posebno ponosni. Od struka smo pokrili sve sfere, od poduzetnika, medicinara, inženjera, pedagoga, profesora, turističkih menadžera i slično – kazuje Markić.

Napominje kako im je u planu da kao stranka postanu što vidljiviji.

– Skupljamo članstvo, radimo na trajnoj revitalizaciji stranke te iznosimo svoja mišljenja i teze za razvoj grada. HSLS sada okuplja premalo snaga koliko zaslužuje – ističe Markić.

Kaže da su prikupili 800 potpisa, dok im je u programu prioritet prosvjeta.

HSLS i Darko Markić - predstavljanje kandidata za Lokalne izbore 2017
Foto: Mario Kos

– Koprivnica zaslužuje biti grad znanja, a to ne možemo bez jednosmjenske nastave, u korelaciji s otvaranjem novih radnih mjesta, što ne možemo bez poduzetnika kojima treba povećati subvencije da bi bili konkurentni na tržištu – kaže kandidat za gradonačelnika.

Napominje da poduzetničke zone imaju infrastrukturu, no na njih se nitko ne odlučuje, jer su davanja prevelika.

– Zato planiramo ukinuti davanja na prvih pet godina, svim poduzetnicima – zaključuje Markić.

čitam...