EU PARLAMENT

Darko Sobota: Nismo zadovoljni, na županijskoj razini smo očekivali pobjedu, pokušat ćemo to ispraviti

Straha nema, ali sigurno nam je na lokalnom i regionalnom nivou pokazatelj da se moramo potruditi na drugi način. No, ne bih miješao ove izbore i lokalne te regionalne izbore, zaključuje Sobota.

13:47h
0
Darko Sobota // Foto: Sanjin Bojić

Rezultati izbora za Eu parlament donijeli su brojna iznenađenja, a jedno od njih je i velik uspjeh SDP u Koprivničko-križevačkoj županiji gdje su odnijeli prevlast, kao i u sva tri grada.

Koprivničko-križevačka županija s 26,24 posto izabrala je SDP, iza kojega se našao HDZ s 22,67 posto.

U nastavku slijede Mislav Kolakušić (7,19 posto), Živi zid (6,99 posto) i Suverenisti (5,74 posto).

Šef županijskog HDZ-a Darko Sobota dao je nam je svoj uvid u rezultate izbora.

– Kao HDZ smo očekivali više, a to je barem pet mandata. Iznenađenje su neke liste, prije svega gospodin Kolakušić i Suverenisti. Na županijskoj razini nismo zadovoljni. Očekivali smo pobjedu. No, prije svega se zahvaljujem članstvu i biračima – rekao je Sobota.

– Iznenađenja postoje na svim izborima, a ovoga puta je to gospodin Kolakušić koji je ostvario jako dobar rezultat i na području naše županije. Borba protiv korupcije zasigurno je jedan od aduta kojima je dobio povjerenje birača – smatra.

Dodao je kako njima predstoji analiza na županijskoj, gradskoj i općinskoj razini.

– Propustili smo pobjedu od tih par posto, odnosno, oko 850 glasova. Pokušat ćemo to ispraviti na narednim izborima. Nisam iznenađen rezultatima SDP-a, ali sam očekivao više glasova za HDZ – izjavio je.

Ipak, tvrdi kako nije u strahu glede lokalnih i parlamentarnih izbora.

– Straha nema, ali sigurno nam je na lokalnom i regionalnom nivou pokazatelj da se moramo potruditi na drugi način. No, ne bih miješao ove izbore i lokalne te regionalne izbore – zaključuje Sobota.

čitam...