PARLAMENTARNI IZBORI

Darko Sobota otvoreno o sedmom mjestu na listi za Sabor: Nisam ni razmišljao da to ne prihvatim, čak sam i počašćen

Sobota je naglasio kako je HDZ-u cilj nastaviti s programom Sigurna Hrvatska koji se sastoji od 10 prioriteta u narednom mandatu. Vodstvu stranke dožupan ne zamjera.

16:00h
0
Foto: Ivan Balija
Darko Sobota // Foto: Ivan Balija

HDZ je jučer službeno predao liste Državnom izbornom povjerenstvu. Tako je potvrđeno ono što su mediji već najavljivali. Na sedmom je mjestu u našoj, II. izbornoj jedinici, HDZ-ov dožupan Darko Sobota, a 12. je mjesto zauzela menadžerica Sonja Celiščak, predsjednica županijske mladeži HDZ-a.


Podsjetimo, u javnosti se nagađalo kako će Darko Sobota zauzeti šesto mjesto, no to ipak nije slučaj.

– Ne bih rekao da sam nešto trebao biti. Kad bi mi sami slagali liste onda bi te pozicije zasigurno bile puno bolje, ali nas je 14 na svim listama i bez obzira na broj ispred imena HDZ-u je cilj da pobjedi i nastavi provoditi dobru politiku i programe. Sedam je samo broj, a ja ću sa svojim kolegama učini sve kako bi HDZ pobijedio u II. izbornoj jedinici – rekao je Darko Sobota za portal ePodravina u svom osvrtu na zauzeto sedmo mjesto na listi.

Sobota je naglasio kako je HDZ-u cilj nastaviti s programom Sigurna Hrvatska koji se sastoji od deset prioriteta u narednom mandatu. Vodstvu stranke dožupan ne zamjera.

– Ja sam tu već četvrti put na listama za Sabor i prisutan sam tu već podosta godina – rekao je kratko i jasno.

Darku Korenu (MREŽA Nezavisnih Lista) i Branku Hrgu (HDS) bila je ponuđena suradnja s HDZ-om i mjesto na listi, ali oni su to odbili, kako smo doznali iz naših izvora.

– Koji su njihovi razlozi odbijanja to ćete morati pitati njih. S druge strane ja sam kao predsjednik Županijskog odbora HDZ-a počašćen što sam četvrti puta na listi za Sabor i to je za mene čast. Nisam ni razmišljao da nešto ne bih prihvatio – govori Darko Sobota te nastavlja kako bi bio zadovoljan sa šest mandata u našoj izbornoj jedinici.

– Sigurno da bi bili zadovoljni s brojem koji smo osvojili prošli i pretprošli put na  parlamentarnim izborima, a to je šest mandata. To je cilj stožera naše izborne jedinice s još uvijek aktualnim predsjednikom Sabora i glavnim tajnikom naše stranke Gordanom Jandrokovićem – zaključio je Darko Sobota.

čitam...