nositelj liste HDZ-a za Županijsku skupštinu

Darko Sobota: Sad je bitno i za Koprivničko-križevačku županiju

Dokazana i provjerena kvaliteta iz prethodnog razdoblja daje sigurnost za nastavak započetih projekata, njihov završetak te pokretanje novih projekata u obrazovanju, zdravstvu te gospodarstvu, kaže Sobota.

09:53h
0
Posjet premijera Andreja Plenkovića Koprivnici

Hrvatska demokratska zajednica i na ovim lokalnim izborima podržava dugogodišnjeg partnera, Mrežinog župana Darka Korena i HDZ-ovog Ratimira Ljubića kao kandidate za župana i zamjenika župana Koprivničko-križevačke županije. Kao i prije četiri godine, tako i za naredni mandat, stranka izlazi samostalno s listom za Županijsku skupštinu Koprivničko-križevačke županije. Nositelj liste za Županijsku skupštinu Koprivničko-križevačke županije je saborski zastupnik i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota.

Sad je bitno – zašto?

Pred nama su izbori koji određuju smjer razvoja svakog našeg grada, općine i Koprivničko-križevačke županije. I sad je bitno odabrati sigurno i nastaviti kontinuitet ravnomjernog razvoja svakog kutka Podravine i Prigorja. Izbori za lokalne čelnike svake su četiri godine, no ovi su izbori drugačiji, odnosno bitniji jer će odrediti načelnike i načelnice, gradonačelnike i župana koji će u suradnji s našom Vladom kojoj je načelu Andrej Plenković provoditi brojne aktivnosti koje nas čekaju narednom razdoblju u obnovi, oporavku i razvoju cijele Hrvatske pa tako i Koprivničko-križevačke županije do 2025. godine

Sad je bitno – odabrati sigurno!

Spremni smo s našim dugogodišnjim sigurnim partnerom, aktualnim županom Koprivničko-križevačke županije Darkom Korenom i zamjenikom Ratimirom Ljubićem, preuzeti odgovornost za sve što nas čeka u narednom četverogodišnjem razdoblju – realizacija brojnih kapitalnih projekata, od kojih se mnogi provode s nacionalne razine i vrjedniji su od Pelješkog mosta, a za Koprivničko-križevačku županiju predstavljat će temelj za daljnji rast i ravnomjerni razvoj.

Ispred nove dvorane u Kalinovcu

U proteklom razdoblju u kojem smo zajedničkim snagama stvarali nove projekte i programe i poticali ravnomjeran rast i razvoj, dokazali smo i pokazali kako HDZ i naš partner Darko Koren iz MREŽE, predano radimo za stanovnike Koprivničko-križevačke županije, Podravine i Prigorja.

Sad je bitno – ostvariti lokalne prioritete za ravnomjeran razvoj cijele zemlje

Dokazana i provjerena kvaliteta iz prethodnog razdoblja daje sigurnost za nastavak započetih projekata, njihov završetak te pokretanje novih projekata u obrazovanju, zdravstvu te gospodarstvu. Prioritetno je konačno krenuti s radovima na nastavku brze ceste od Križevaca prema Kloštru Vojakovačkom, te pokrenuti daljnje procese za nastavak ceste prema Koprivnici i mađarskoj granici. Na to se nadovezuje projekt rekonstrukcije i gradnje željezničke pruge Križevci-Koprivnica-mađarska granica. Ovo su iznimno važni infrastrukturni, nacionalni projekti za daljnji razvoj Koprivničko-križevačka županije. Tu je i RCGO Piškornica te tri projekta Aglomeracija na području Koprivnice, Križevaca i Đurđevca. Na to se nadovezuju projekti na regionalnoj razini. Ovih dana pokreću se intenzivnije aktivnosti oko realizacije projekta Učeničkog doma u Koprivnici, u realizaciji je Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji, grade se školsko-sportske dvorane u pet općina.

Prilikom posjeta premijera Plenkovića Koprivnici

Svi ti projekti pridonijet će boljem životu stanovnika s ciljem dodatnog razvoja i brige o budućnosti naših malih ruralnih sredina. Samo ću kratko istaknuti kako su u pripremi i brojni projekti u obrazovanju kako bi se u osnovnim i srednjim školama stekli uvjeti za jednosmjensku nastavu koja se za sada provodi u 12 od 18 osnovnih škola. Koprivničko-križevačka županija iznimno je uspješna i u povlačenju sredstava iz fondova Europske unije i upravo je naša Županija u financijskom razdoblju 2014.-2020. iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova postigla najveću ugovorenost sredstava u iznosu od 2,85 milijardi kuna što je u odnosu na susjedne županije, prema podacima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, najveća ugovorenost. Zajedništvom i jedinstvom još jednom ćemo pokazati kako se djeluje u lokalnoj i regionalnoj zajednici.

Dožupan Ratimir Ljubić i Darko Sobota
Sad je bitno – vratiti Kalinovac tamo gdje mu je mjesto na karti Hrvatske!

Dužnost načelnika je velika odgovornost kao i dužnost saborskog zastupnika. Ponukan svime što se u Općini Kalinovac događa, odlučio sam se kandidirati za načelnika Općine Kalinovac. Želim da se u Kalinovcu pokrenu brojni projekti i realiziraju se na ponos svih stanovnika Kalinovca. Želim svojim Kalinovčanima i Kalinovčankama vratiti ponos i dostojanstvo kao što je to i nekada bilo. Želim sada po prvi puta istaknuti kako ću dužnost načelnika Općine Kalinovac obnašati volonterski, čime će Općina u mandatu uštedjeti milijun kuna. Općina Kalinovac novim Zakonom od ovih izbora nema zamjenika načelnika i tu će biti ušteda, ali tom treba dodati i naknadu za predsjednika Općinskog vijeća čime ćemo još dodatno uštedjeti oko 400 tisuća kuna. Nismo ni krenuli već smo uštedjeli gotovo 1,5 milijuna kuna. Sad se tu otvaraju mogućnosti. Upravo ta sredstva rasporedit ću za naše najmlađe Kalinovčane, vratit ću bespovratne rodiljne naknade, roditelji djece koja pohađaju dječji vrtić neće ga više plaćati već će tu obvezu preuzeti Općina, odnosno vrtić će biti besplatan, 100% ćemo povećati sufinanciranje učenika osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja kao i povećati naknade našim studentima. Nismo zaboravili ni naše umirovljenike pa ćemo povećati iznos božićnice te uvesti uskrsnice, a dodatna sredstva bit će osigurana i za sve udruge na području Općine Kalinovac. Smatram kako Kalinovac zaslužuje i može puno više i bolje, stoga želim Kalinovac vratiti na kartu općina koju to u Koprivničko-križevačkoj županiji, ali i u Republici Hrvatskoj, zaslužuje.

čitam...