Uz suradnju PORA-e

Pokrenut novi projekt koji će pomoći malim i srednjim poduzetnicima

11:00h
0
Darko Sobota na sastanku ATM FOR SME's // Foto: kckzz

„Nadam se da će ovaj projekt naići na razumijevanje nadležnih te uspjeti uz suradnju PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja ali i svih ostalih sudionika. Vjerujem da ćemo kroz desetak sastanka doći do uspješnog rješenja da nam u budućnosti bude bolje – rekao je Darko Sobota.

U okviru provedbe projekta ATM FOR SME’S – Pristup mikrofinanciranju malih i srednjih poduzetnika u prostorijama PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja održan je prvi sastanak lokalnih dionika kojem je prisustvovao i zamjenik župana Darko Sobota.

Pozdravne riječi uputila je ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić te zahvalila Županiji na podršci i ukratko upoznala prisutne o nastanku projekta. Pritom je posebno naglasila kako je cilj projekta potpora razmjeni iskustava i najboljih praksi između nacionalnih, regionalnih i lokalnih dionika koji kreiraju i provode programe i mjere mikrofinanciranja poduzetnika.

– Nadam se da će ovaj projekt naići na razumijevanje nadležnih te uspjeti uz suradnju PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja ali i svih ostalih sudionika. Vjerujem da ćemo kroz desetak sastanaka doći do uspješnog rješenja da nam u budućnosti bude bolje – rekao je Darko Sobota.

Sastanak u PORA-i // Foto: kckzz
Sastanak u PORA-i // Foto: kckzz

 

Voditeljica Odjela za poduzetništvo ulaganja i ruralni razvoj Martina Šandor Krznarić upoznala je nazočne sa samim projektom pri čemu je naglasila da će projekt trajati pet godina i to u dvije faze.

O važnosti međuregionalnog učenja i očekivanja projekta ATM FOR SME’S govorila je voditeljica Odjela za strateško planiranje, regionalni razvoj i razvoj ljudskih resursa Tihana Kraljić nakon čega je prezentaciju na temu Nacionalni i zakonodavni okvir mikrokreditiranja održala voditeljica službe za financiranje malog i srednjeg poduzetništva MINPO-a Jasmina Keser.

Pored toga, voditelj Sektora za financijske instrumente Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije Tomislav Pašalić najavio je nove financijske proizvode te ukratko prezentirao tvrtku HAMAG BICRO.

Sastanak je zaključno završio raspravom o dostupnim instrumentima mikrofinanciranja poduzetnika na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini, a sastanku su prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac, tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać te brojni uvaženi gosti i uzvanici.