SJEDNICA

Darko Sobota u saboru pitao ministra o natječajima za projekte udruga branitelja iz Domovinskog rata

Medved je odgovorio kako je ministarstvo raspisalo natječaje u tekućoj godini, no morali su reagirati zbog pandemije koronavirusa i potresa u Zagrebu.

08:41h
0
Foto: Ivan Balija
Darko Sobota // Foto: Ivan Balija

Saborski zastupnik i predsjednik koprivničko-križevačkog HDZ-a Darko Sobota na jučerašnjoj je sjednici Hrvatskoga sabora postavio pitanje potpredsjedniku Vlade i ministru branitelja Tomi Medvedu. Odnosilo se na natječaj za projekte udruga branitelja iz Domovinskog rata koji su tijekom pandemije koronavirusa, kao i zbog potresa, obustavljeni i preusmjereni.

– S obzirom da resorno ministarstvo provodi natječaje za projekte i programe braniteljskih udruga, a kako je ove godine odustalo od provođenja i sufinanciranja takvih programa i projekta, zbog sveukupne situacije s pandemijom koronavirusa, zanima me kako je do sada tekla provedba tih projekta i koje su aktivnosti sufinancirane – pitao je Sobota.

Medved je odgovorio kako je ministarstvo raspisalo natječaje u tekućoj godini, no zbog spomenutih utjecaja morali su reagirati.

– Sva sredstva preusmjerena su za psihosocijalno i socijalno osnaživanje te podizanje kvalitete življenja branitelja iz Domovinskoga rata i njihovih obitelji, s ciljem ublažavanja negativnih posljedica pandemije i potresa na braniteljsku populaciju i njihove obitelji. Putem Javnog natječaja koji smo raspisali, 98 udruga iz Domovinskoga rata dobilo je sredstva za 124 programa i aktivnosti vrijedne 8,5 milijuna kuna – odgovorio je Medved.