osnovna škola đurđevac

David Kuzmić osvojio 2. mjesto na državnom natjecanju iz povijesti

David je još jednom dokazao da je među najboljim povjesničarima u kategoriji osnovnih škola.

11:27h
0
z
Foto: Grad Đurđevac

Nedavno je održano Državno natjecanje iz povijesti koje su organizirali Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Agencija za odgoj i obrazovanje.

Zbog epidemiološke situacije, natjecanje koje se trebalo održati prošle školske godine, održano je 16. studenog, i to prvi put online.

U kategoriji osmih razreda sudjelovalo je 13 učenika, a Osnovnu školu Đurđevac predstavljao je David Kuzmić. Mentorica je bila učiteljica povijesti Katica Tomrlin.

Nakon izvrsnih rezultata na školskom i županijskom natjecanju iz povijesti, sada gimnazijalac David Kuzmić, postigao je izvrstan rezultat i na Državnoj razini osvojivši 2. mjesto s 47 od 50 bodova. Dokazao je da je među najboljim povjesničarima u kategoriji osnovnih škola.

– Ponosni smo na Davidov uspjeh koji može biti uzor i poticaj mnogim učenicima. Iako sad već s gimnazijskim obvezama, našao je vremena i za pripreme za natjecanje. Svojim predanim radom i zalaganjem dokazao je da se i u ovakvim izvanrednim situacijama mogu postići vrhunski rezultati – poručili su iz Osnovne škole Đurđevac.