Davor Pavuna održao tribinu u Koprivnici

15:30h
0

090604-pavuna-mKoprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić ugostio je prof. dr. sc. Davora Pavuna u povodu tribine «Hrvatska i svijet: bolja civilizacija u trećem milenijumu», na kojoj će taj renomirani svjetski znanstvenik i profesora fizike večeras gostovati.

MARKETING EPODRAVINA.HR

– Govorit ću sa znanstvenog i povijesnog stajališta o pogrešnom smjeru u kojem naša civilizacija već dugo vremena ide te promjenama koje su nužne ako želimo opstati kao vrsta. Također, govorit ću o pomacima na bolje kad je riječ o rastu svijesti koji nam je neophodan da bi opstali, a koji se događa u Švicarskoj, skandinavskim zemljama, Kaliforniji i nekim drugim državama – najavio je Davor Pavuna.

090604-pavuna-2-mPavuna je rođen u Koprivnici, 1977. godine je diplomirao eksperimentalnu fiziku na PMF-u u Zagrebu, a nakon doktorata u Engleskoj i usavršavanja u Australiji, Indiji, Francuskoj te SAD-u od 1986. vodi grupu za makroskopske kvantne pojavnosti na Švicarskom Politehnikumu u Lausanni. Profesor je fizike, u svijetu je postao poznat zbog više od 150 objavljenih znanstvenih radova, a objavio je i udžbenik iz supravodljivosti, dvadesetak uređenih knjiga, održao je brojna predavanja i primio mnoga priznanja. Jedan je prvih zagovornika ‘zelene energetike’ i pionir u borbi za očuvanja zemljine ekosfere , a svojim predavanjima javnosti nastoji približiti plemenitu viziju univerzalnog znanja, zajedništva i bolje civilizacije. Ove godine ga je ministar energetike SAD-a Steven Chu pozvao za recenzenta i savjetnika. Tribina «Hrvatska i svijet: bolja civilizacija u trećem milenijumu» počinje večeras u 19 sati u kinu “Velebit”, a ulaz je slobodan.

čitam...