Ekstremni pothvati

Davor Rostuhar u koprivničkoj će Knjižnici i čitaonici predstaviti plan putovanja po Antarktiku

14:50h
0
Davor Rostuhar // Foto: Matija Gudlin
Davor Rostuhar // Foto: Matija Gudlin

Knjižnica i čitaonica Fran Galović poziva vas da u petak 29. rujna u 19 sati prisustvujete gostovanju Davora Rostuhara, pisca, fotografa, radoznalog istraživača i snimatelja zabitih kutaka planeta.


U multimedijalnom predavanju predstavit će dvije godine arktičkih priprema (Sibir, Grenland, Norveška, Svalbard…) za najveći putnički i ekspedicijski pothvat u svom životu. Predavanje će se održati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice Fran Galović.

Davor Rostuhar upustio se u veliko istraživanje kako bi pronašao odgovor na pitanje što čovjek mora napraviti da bi ostvario svoj san. Veliko istraživanje odvelo ga je na sam kraj svijeta. Želi napraviti nešto što su dosad uspjele samo 23 osobe, i nitko iz Hrvatske.

Želi poći na samostalnu ekspediciju od obale Antarktike do Južnog pola (1200 km). Trebao bi hodati 50 dana po temperaturi manjoj od -40 stupnjeva, a vjetar će mu stalno puhati u prsa. Svu opremu mora vući sam jer na Antarktici nema hrane, ljudi ni životinja. Početak ekspedicije planira za prosinac 2017. godine, a završetak za siječanj 2018. godine.

Rostuhar je tijekom ljeta propješačio kroz 37 hrvatskih gradova, gdje je promovirao projekt i skupljao sredstva koja mu nedostaju za ekspediciju. Na predavanje u Koprivnicu donosi Knjigu snova u koju možete upisati svoje snove na kojima radite ili želite raditi, poruke podrške i slično.

čitam...