Bučino perfume

Dejan Levačić, koji je koprivinim parfemom u Koprivnici oborio svjetski rekord, predstavio novu jedinstvenu kreaciju

Od danas imamo parfem s glavnom notom bučinog ulja i oraha, kojeg je kreirao Dejan Levačič, koji kaže da će parfem biti osvježenje tijekom ovog ljeta.

09:00h
0
Dejan Levačić // Foto: Matija Gudlin

Da je domaće bučino ulje zdravo i ljekovito, to smo već odavno znali, jer obiluje željezom, manganom, magnezijem, bakrom, cinkom i selenom te vitaminima C, E, D, K i B, a osim orašastog okusa, jelima daje i specifičnu aromu.

Od danas imamo parfem s glavnom notom bučinog ulja i oraha, kojeg je kreirao Dejan Levačič, koji kaže da će parfem biti osvježenje tijekom ovog ljeta.

Na upit zašto se odlučio na kreaciju parfema od bučinog ulja, kazao nam je da su dva važna razloga koje je već dugo razmatrao. Prvi je taj da je bučino ulje nezaobilazan proizvod u domačinstvima koje svakodnevno koristimo, kao i to da svi poznati kuhari i restorani koriste bučino ulje kao dodatak jelima.

Foto: Dejan Levačić

Povezao sam ta dva segmenta i kreirao Bučino perfume, koji ima svoju priču o domaćem proizvodu kojeg je moguće pretočiti u jednu lijepu kreaciju, punu osvježenja, koja nije nametljiva, a koja se može koristiti tijekom cijele godine.

Kažu i to da bučino ulje ima i niz drugih uniseks kvaliteta, pa je i sama kreacija smještena u taj segmenat. Parfem nosi ime ,”Bučino”.

Iznenađujuća ali pomalo očekivana kreacija Dejana Levačića, jer poznato je da isključivo kreira parfeme koji imaju poveznicu prema domaćoj autohtonoj biljci, proizvodu ili manifestaciji.