Dobri odnosi

Delegacija grada Đurđevca posjetila prijateljsku Lendavu

15:26h
0
Foto: djurdjevac.hr

Predstavnici javnih gradskih ustanova, Grada i Turističke zajednice razmijenili su iskustva sa svojim slovenskim kolegama iz područja kulture i turizma, a posebice iskustva vezana uz projekte, te funkcioniranja javne uprave u europskim uvjetima.

Gradonačelnik Željko Lacković je sa županom Općine Lendava, Antonom Balažekom dogovorio i konkretne projekte koji će biti u funkciji boljeg međusobnog upoznavanja. Prije svega tu će se koristiti razmjene likovnih i drugih kulturnih izložbi i priredbi radi upoznavanja s bogatom kulturom i tradicijom ova dva prijateljska grada.


Osim toga, nastavit će se i započeta razmjena i suradnja preko turističkih manifestacija kako bi se osnažila turistička vidljivost destinacija na širem području. Valja podsjetiti da je suradnju ovih dviju prijateljskih lokalnih uprava potakla brojna hrvatska zajednica u Lendavi, poglavito Đanino Kutnjak, koji je i ovoga puta Đurđevčanima bio jedan od domaćina. Grad Đurđevac i Općina Lendava gradovi su prijatelji još od 2012. godine.

Gradonačelnik je rekao kako se puno može naučiti od jedne multikulturalne i gospodarski razvijene lokalne zajednice, te da računa na provođenje zajedničkih projekata u narednom razdoblju. Ovom prilikom je županu darovana i prigodna slika koja prikazuje utvrdu Stari grad u močvari.

Nakon službenog dijela svi zajedno obišli su Lendavu i njezine znamenitosti, a poslije obilaska druženje je nastavljeno uz degustaciju domaćih vina i brojnih tradicijskih delicija.

čitam...