lijepe vijesti

Đelekovcu 2,7 milijuna za izgradnju vrtića: Otvaramo jasličku skupinu i uvodimo najmlađe u sustav predškolskog obrazovanja

Stigla je pozitivna odluka kojom je Općini odobreno 2.736.000,00 kn bespovratnih sredstava za izgradnju vrtića.

08:18h
0
Foto: Općina Đelekovec

S obzirom na potrebu za proširenjem kapaciteta vrtića i dodavanje jasličke skupine, a nemogućnost proširenja ili nadogradnje postojeće zgrade vrtića, Općina Đelekovec prijavila je ranije ove godine projekt izgradnje novog vrtića na Javni poziv za izgradnju predškolskih ustanova u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Stigla je pozitivna odluka kojom je Općini odobreno 2.736.000,00 kn bespovratnih sredstava za izgradnju vrtića.

– Ova Odluka iznimno nas veseli jer znači da se nakon puno uloženog vremena, revidiranja starog projekta i izrade novog, s obzirom na ogroman porast cijena materijala i usluga te nekoliko neuspješnih traženja dodatnih izvora financiranja, naš trud isplatio i da smo našli najbolji mogući model financiranja jer ovaj iznos znači jako puno za naš skromni općinski proračun – kažu iz Općine.

Ujedno zahvaljuju PORI na pružanju stručne pomoći u prijavi i PETGRAD-u na izradi projekta te se nadaju da će što prije biti u mogućnosti krenuti s izgradnjom i smjestiti svu našu djecu u vrtić.

– Dodatno nas veseli što smo dobili mogućnost otvaranja jasličke skupine i uvođenje naših najmlađih u sustav predškolskog obrazovanja – zaključuju.

 

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW