Ispravak netočne informacije

DEMANTI Ravnateljica Dječjeg vrtića Križevci nije samostalno donijela odluku o palčici Franki niti je izjavila da je dijete s posebnim potrebama

Podsjetimo, u članku je navedeno kako je Franka dobila odobrenje ići samo dva dana tjedno u vrtić, iako njena majka tvrdi da ona nema posebne potrebe zbog kojih bi joj pohađanje vrtića trebalo biti ograničeno.

14:22h
0
Katarina Ivković-Balint // Foto: krizevci.hr

Ravnateljica Dječjeg vrtića Križevci zatražila je ispravak informacija objavljenih u članku o palčici Franki, kćeri Vladimire Lončar-Levanić, o kojoj smo nedavno pisali.

Podsjetimo, u članku je navedeno kako je Franka dobila odobrenje ići samo dva dana tjedno u vrtić, iako njena majka tvrdi da ona nema posebne potrebe zbog kojih bi joj pohađanje vrtića trebalo biti ograničeno. Demanti ravnateljice vrtića prenosimo u cijelosti.

– Nisu istinite činjenične tvrdnje da djevojčica Franka Levanić u vrtić smije samo dva dana u tjednu i da ravnateljica Dječjeg vrtića Križevci — Katarina Ivković-Balint kaže da ima posebne potrebe, a da je djevojčica potpuno zdrava.

Vladimira Levanić, zakonska zastupnica i majka djevojčice je dana 11. travnja 2019. podnijela zahtjev za upis djeteta u Dječji vrtić Križevci gdje je navela da je Franka dijete s teškoćama u razvoju, a sukladno čemu je ista ostvarila pravo prednosti kod upisa u vrtić, u skladu s Pravilnikom o upisu djece i ostvarivanju prava i obveze korisnika usluga.

Franka Lončar-Levanić // Privatna arhiva
Franka Lončar-Levanić // Privatna arhiva

Za potrebe upisa majka je dostavila rješenje Hrvatskog zavoda za osiguranje od dana 26. travnja 2018., a kojim se istoj priznaje pravo na dopust za njegu djeteta s težim smetnjama u razvoju. Isto proizlazi i iz rješenja Centra za socijalnu skrb Križevci od 23. kolovoza 2018., gdje se majci priznaju daljnja prava, a vezano uz zdravstveno stanje maloljetne Franke.

Dana 4. lipnja 2019, održan je individualni razgovor ravnateljice vrtića, logopedinje i pedagoginje s majkom Vladimirom Levanić radi dogovora oko najprimjerenijeg programa za djevojčicu. U skladu s dostavljenom dokumentacijom te mišljenjem preporukom stručnih osoba, stručni tim vrtića u dogovoru sa stručnim timom Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci donio je odluku o upisivanju u kombinaciji dva dana u vrtiću, a tri dana u COOR-u Križevci, a s čime se je usuglasila i majka Vladimira Levanić potpisavši ugovor dana 25. srpnja 2019.

Nisu istinite tvrdnje da je odluku o upisivanju djevojčice Franke Levanić samo dva dana u tjednu u gradski vrtić, ravnateljica donijela samostalno bez mišljenja i preporuka stručnih osoba i ne uzevši u obzir dostavljenu liječničku dokumentaciju niti su istinite tvrdnje da je ista izjavila da djevojčica Franka ima „posebne potrebe i da treba na rehabilitaciju” – navedeno je u demantiju.

čitam...