Priopćenje HDS-a

DEMANTI Dio oporbe ne slaže se s izvještajem o sjednici križevačkog Gradskog vijeća, evo što kažu

19:59h
0
Tematska sjednica križevačkog Gradskog vijeća održana je danas // Foto: križevci.hr

Na današnjoj tematskoj sjednici Grada Križevaca odlučeno je da će se ići dalje s projektom Državnog arhiva, no oporba smatra da dio priopćenja o sjednici iz Gradske uprave nije točan.

– Nakon dvosatne rasprave, na prijedlog gradonačelnika jednoglasno je donesena Odluka o nastavku aktivnosti na uređenju prostora za Državni arhiv u Križevcima – priopćili su iz Gradske uprave, s čime se HDS ne slaže.

Njihov demanti prenosimo u cijelosti.

– Poštovani, ukazujemo na propust koji Vam se vjerojatno slučajno dogodio u današnjem izvješćivanju sa sjednice Gradskog vijeća Grada Križevaca.

U Vašem tekstu navodite da je Gradsko vijeće jednoglasno prihvatilo prijedlog Odluke o Državnom arhivu u Križevcima što nije točno.

Predlagači Odluke su vijećnici HDS-a i HDZ-a koji su sukladno Poslovniku Gradskog vijeća istu Odluku uz pomoć službi Grada pripremili.Gradonačelnik je predložio da se Odluka dopuni u članku 1. s tekstom da je Gradsko poglavarstvo Grada Križevaca 2005. godine donijelo Odluku o iznalaženju prostora za Državni arhiv, sam predlagatelj predložio je potom da se u članku 2. Odluke umjesto riječi “pokreću” stavi riječ “nastavljaju”, a gradonačelnik je potom tražio da mu se produlji rok za izvješćivanje Gradskog vijeća s 30 na 90 dana.

U ime predlagatelja, sedam vijećnika, takve dopune i izmjene prihvatio je Branko Hrg i one su postale sastavni dio Odluke koja je potom jednoglasno usvojena.

Dakle, predlagatelji Odluke su vijećnici HDS-a i HDZ-a, a ne gradonačelnik – poručuju iz HDS-a.

čitam...