3. kolo županijskih liga

Derbi Imbriovca i Ferdinandovca, Kunovec nakon debakla dočekuje Panoniju, dok Kalinovac i Prekodravac igraju derbi začelja

10:54h
0
Miklinovec - Graničar Legrad
Foto: Mario Kos

Nakon dva odigrana kola Prve ŽNL pet klubova nalazi se na diobi prvog mjesta s ukupno šest osvojenih bodova. Borac Imbriovec, Tomislav Drnje, Ferdinandovac, Tomislav SIŽ i Graničar Legrad. Slična je situacija i pri dnu ljestvice, Miklinovec, Drava NP, Kalinovac, Panonija i Prekodravac nemaju ni jedan osvojen bod. Za koga će se stvari promijeniti na bolje, a za koga na gore vidjet ćemo nakon ovog vikenda. Domagoj Mihoković, od ovog ljeta novi igrač Graničara iz Legrada, prokomentirao nam je kako je stigao u Legrad i koji su ciljevi kluba. 

– Nakon jedne sezone provedene u Cvetkovcu, bio sam primoran vratiti se u županijski rang takmičenja zbog fakultetskih obaveza koje ne dopuštaju previše slobodnog vremena za ozbiljnije treniranje u višem rangu. U Legradu već duže vremena vlada jedna pozitivna atmosfera koja se manifestira i kroz njihove rezultate prijašnjih godina gdje su uvijek bili u vrhu prve županijske lige, pa nije bilo problem uklopiti se u novu sredinu. Naš je cilj ove sezone biti u samom vrhu prvenstvene ljestvice, a uz dobar pristup vjerujem i da možemo ozbiljno zaprijetiti favoriziranom Borcu i Tomislavu iz Drnja – rekao je Mihoković.

Legrad putuje na noge Tomislavu iz Sv. Ivana Žabnog, koji je pojačan ove sezone s nekoliko iskusnih igrača.

– Što se tiče naše utakmice u Žabnu, bit će to prvi pravi ispit za nas jer smo ipak u prva dva kola igrali protiv ekipa koje su objektivno slabije od nas. Žabno se pojačalo s nekoliko poznatih i odličnih igrača, te su tradicionalno neugodan domaćin i utakmica će zasigurno biti tvrda, no vjerujem da možemo izvući povoljan rezultat – otkrio nam je svoja razmišljanja stoper Legrada.

Mihoković nam je dao i svoja razmišljanja kako će proći ovo treće kolo Prve ŽNL.

– Dva prva favorita za naslov, Borac i Tomislav, morat će se dosta potruditi da upišu nova tri boda, iako igraju pred svojom publikom jer su Sloga, a pogotovo Ferdinandovac, tvrdi orasi za svaku ekipu. U ostalim utakmicama susreću se podjednaki protivnici koji su relativno loše startali u prvenstvo i mislim da bi prednost domaćeg terena u tim utakmicama trebala biti presudna – zaključio je Domagoj Mihoković.

Kao što je rečeno, u okviru Prve ŽNL Legrad gostuje u Žabnu, Borac Imbriovec dočekuje Kesića i društvo iz Ferdinandovca, a Drnje ugošćuje ekipu iz Koprivničkog Ivanca. Potreseni Kunovec igrat će s Panonijom na svom terenu, dok će Prekodravac na noge Kalinovcu u Kalinovac. Osvit u jutarnjem nedjeljnom terminu igra na domaćem terenu protiv novigradske Drave, dok se sve ostale utakmice igraju u 17.00 u nedjelju.

Što se tiče Druge ŽNL, vrijedi istaknuti derbi predgrađa koji se igra u Herešinu između domaćeg Omladinca i Starigrada, te susjedski derbi u Bregima između Koprivničkih Bregi i Rudara iz Glogovca. U ostalim susretima sastaju se Prugovac i Reka, Podravec i Mladost Sigetec, Lipa i Fugaplast, GOŠK – Hrvatski Bojovnik. Sve tekme igraju se u nedjelju u 17.00 sati, osim susreta Tehnike i Viktorije iz Vojakovca koji se igra u subotu u 15.30 sati.

Prva ŽNL, nedjelja 3. rujna 2017. u 10.00/17.00 sati

Tomislav – Graničar L
Mladost-Molve – Miklinovec
Tomislav – Sloga
Osvit – Drava NP
Bratstvo – Panonija
Borac – Ferdinandovac
Kalinovac – Prekodravac

Druga ŽNL 2./3. rujna, u 15.30/17.00 sati

Prugovac – Reka
Omladinac – Starigrad
Podravec – Mladost S
Mladost KB – Rudar G
Lipa – Fugaplast
Tehnika – Viktorija
GOŠK – Hrvatski bojovnik

Treća ŽNL, 3. rujna 17.00 sati

Drava PS – Močile
Sabarija – Mladost C
Sokol – Dragovoljac
Graničar NV – Drava P
Kalnik – Gornja Rijeka
Jedinstvo – Mičetinac
Ratar – Rudar B

Ovog vikenda kreće i novoosnovana Četvrta ŽNL, susreti se igraju u nedjelju 3. rujna u 17.00 sati, a sastaju se slijedeći parovi:

Zagorec – Bilogora
Mladost – Prigorje
Udarnik – Jadran-Galeb
Rasinja – Bušpan
Polet – Radnički

čitam...