HT PRVA LIGA

Derbi sjevera pripao Slaven Belupu, Krstanović i Bačelić-Grgić zabili u drugoj pobjedi

Glede prošlogodišnjih srazova ovih ekipa, dva su završila 0-0, zatim 1-1, a jedina pobjeda s 1-0 pripala je Varaždincima.

19:51h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Derbi sjevernoga dijela Hrvatske odigran je večeras u sklopu 9. kola HT Prve lige. Na stadionu u baroknome gradu susreli su se Varaždin Slaven Belupo. Glede prošlogodišnjih srazova ovih ekipa, dva su završila 0-0, zatim 1-1, a jedina pobjeda s 1-0 pripala je Varaždincima.

Trener Tomislav Stipić u prvu postavu uvrstio je Filipovića kao čuvara mreže te Božića, Parackog i Soldu koji su činili zadnju trojku. Bačelić-Grgić još jednom imao je ključeve sredine vezne linije, a podršku su mu činili Glavčić i Mlinar. Na stranama su operirali Goda i Lulić. Mjesta u napadu zauzeli su Knoll i Krstanović.

Samir Toplak, strateg s druge strane, na vrata je postavio Zeleniku ispred kojega su, slijeva nadesno, bili Urata, Milić, Senić i Memija. Dvojac zadnjih veznih činili su Elezi i Đurasek ispred kojih su glavne napadačke snage bili Drožđek, Delić, Benko i, u samome vrhu, Obregon.

Krstanović je Lulićev ubačaj pretvorio u četvrti pogodak sezone.

Prvih 20 minuta obilježio je posjed Slavena. Prilika nije bilo sve dok Drožđek nije ušao u kazneni prostor nadmudrivši Božića, ali pucao daleko pored vratiju.

Foto: Ivan Balija
Ivan Krstanović postigao je četvrti ovosezonski pogodak // Foto: Ivan Balija

U 20. minuti Stipićevi igrači poveli su 1-0. S desne strane ubacio je Lulić, a svoj četvrti pogodak sezone postigao Krstanović. Nijedan Varaždinac nije ispratio stasitoga napadača koji nije imao težak zadatak još jednom zatresti mrežu.

Do posljednje minute prvoga dijela nismo vidjeli ozbiljniju priliku, premda je Varaždin kontinuirano napadao lijevom stranom. Stoga, najopasniji igrači domaćina bili su Drožđek kao krilni igrač te bočni Urata. Kako su svi njihovi ubačaji otklonjeni, tako se Senić već u nadoknadi odvažio na udarac iz daljine koji je Filipović zaustavio, nastavivši s paradama koje smo vidjeli u drugome dijelu utakmice s Istrom. Na poluvrijeme se, dakle, otišlo s minimalnim vodstvom Slaven Belupa.

A Bačelić-Grgić Mlinarovu dugu loptu.

Drugo je poluvrijeme krenulo na savršen način po goste. Krstanović je odložio loptu za Mlinara koji je dugu loptu poslao preko varaždinske zadnje linije. Na trenutak se činilo kako se Bačelić-Grgić, kome je lopta bila upućena, bio u zaleđu, no pomoći se sudac nije oglasio. Preostalo je da desetka Slavena na neki način smiri loptu i savlada Zeleniku. U tome je uspio. Lopta je nezgodno odskočila, Bačelić-Grgić se fino snašao, prošao vratara i u klizećem startu loptu pospremio u nečuvanu mrežu, 0-2 u 50. minuti.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Lopta je ponovno više bila u nogama Varaždinaca čiji su pokušaji najčešće završavali u bloku. Konkretniji je, s druge strane, bio Slaven pa je tako Krstanović u 74. minuti izašao jedan-na-jedan sa Zelenikom. Za razliku od dvoboja kod prvoga pogotka, iz ovoga je kao pobjednik izašao Zelenika. Rezultat se nije promijenio.

Konačno su gosti blok probili u 83. minuti. Petković, kojega je Toplak u nastavku ubacio u igru, probio je lijevu stranu i pucao u prvi kut. Dojam je kako je Filipović mogao i bolje reagirati. Minutu kasnije, pak, spasio je Slaven od izjednačenja, obranivši Benkov udarac desnom nogom iz okreta. Lopta je, ujedno, dirala i lijevu vratnicu.

Spomenimo kako je u 86. minuti Goda u duelu s Daničićem nezgodno pao na leđa i udario glavom o zemlju. Liječnički je tim uletio u igru. Srećom, sve je bilo u redu s bočnim igračem danas u bijelome dresu. Senić je u prvoj minuti sudačke nadoknade, laktom udarivši ponovno Godu, kojemu je još jednom trebala liječnička intervencija, zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Rezultat se do posljednjeg sučeva zvižduka nije mijenjao, s time da je Filipović u zadnjim sekundama spriječio Kolarića od postizanja izjednačujućeg pogotka.

Slaven Belupo u osam utakmica ovosezonske HT Prve lige upisao je dvije pobjede, četiri neriješena rezultata i dva poraza. S deset bodova Stipićevi igrači trenutno se nalaze na petoj poziciji.

HT Prva liga, 9. kolo, petak 23. listopada, 18 sati, Varaždin:

Varaždin – Slaven Belupo 1-2 (0-1)