Deseti Festival slikara u Kaposvaru

07:40h
0

Izaslanstvo Grada Koprivnice predvođeno zamjenicom gradonačelnika Vesnom Želježnjak, u petak će gostovati na desetom Festivalu slikara u madžarskom gradu Kaposvaru. Vesnu Želježnjak u svom će uredu primiti gradonačelnik Grada Kaposvara g. Karoly Szita.

Izaslanstvo će sudjelovati u radu tematske konferencije pod nazivom Kulturizam. Sredstva za organizaciju ove konferencije osigurana su iz programa Europa za građane.

Konferencija je zamišljena kao predstavljanje malih gradova kao kulturnih turističkih destinacija. Svoje gradove, postignuća, programe i planove turističkog razvoja predstaviti će se uz Power Point prezentaciju gradovi Kapošvar, Koprivnica te gradovi Rauma iz Finske, Csikszereda iz Rumunjske te Mostar iz Bosne i Hercegovine. Prezentaciju o turističkoj kulutri i baštini u Gradu Koprivnici održati će ravnateljica Muzeja grada Koprivnice Draženka Jalšić-Ernečić.

Konferencija je organizirana u sklopu desete po redu kulturno-turističke manifestacije u Kaposvaru. Grad Koprivnica na Festivalu umjetnika u Kapošvaru sudjeluje od 2003. godine, a suradnja je intenzivirana 2007. godine provedbom projekta Panonska paleta koji je financiran sredstvima Europske unije iz Prekograničnog programa INTERREG IIIA koji su zajednički provodili gradovi Koprivnica i Kapošvar.

Ove godine na spomenutom festivalu predstaviti će se Oldtimeri iz kluba Biciklin. Oni će sudjelovati u povorci biciklima koja će prolaziti slijedom koraka poznatog slikara Rippl- Rónai, rodom iz Kaposvara. Povorka će se kretati od mjesta rođenja Rippl- Rónai do mjesta gdje je pokopan na Uskršnjem groblju. Naposlijetku, Oltimeri će posjetiti slikarev dom Rippl-Rónai Villa te razgledati rimske ostatke na okolnim brdima.