ISKUSNA IGRAČICA

Desno krilo Podravke pogodile brojne ozljede zbog čega su morali dovesti pojačanje, stigla je Aneta Benko

U dosadašnjem dijelu karijere nosila je dres Lokomotive, srpskog Zaječara, slovenskog Krima te mađarskog Kisvardua, pri čemu je, u kontekstu europskih natjecanja, postigla 164 pogotka tijekom 14 sezona.

14:13h
0
Foto: Ivan Brkić

Teškom ozljedom Nikoline Zadravec, Podravka Vegeta ostala je na Ani Turk kao jedinoj igračici na desnom krilu. K tome je Josipa Josipović, alternativa prijavljena za EHF natjecanja, prije nekoliko dana doživjela ozljedu istoga tipa.

Koprivnički klub bio je primoran dovesti pojačanje. Stigla je Aneta Benko (34), 174 centimetra visoka igračica rođena u Zagrebu. U dosadašnjem dijelu karijere nosila je dres Lokomotive, srpskog Zaječara, slovenskog Krima te mađarskog Kisvardua, pri čemu je, u kontekstu europskih natjecanja, postigla 164 pogotka tijekom 14 sezona.

– Drago mi je što sam došla u Podravku. Mislim da je svakoj djevojčici koja trenira rukomet san igrati za tako veliki klub. Evo, ja sam svoj san ostvarila te se nadam se da ću pomoći curama u europskom iskoraku – kazala je A. Benko za klupske stranice.

Trener Zlatko Saračević istaknuo je njezino iskustvo.

– Siguran sam da će nam puno pomoći, iako ne može igrati Europu do nove godine. Iskoristit ćemo vrijeme za uigravanje te na tome mjestu biti pojačani, a opet rasteretiti Anu Turk – objasnio je.

Foto: Ivan Brkić
Foto: Ivan Brkić
Foto: Ivan Brkić
Foto: Ivan Brkić
Foto: Ivan Brkić

čitam...
Loading...