Obavljen očevid

DETALJI TRAGEDIJE Vozača je usmrtio vlak na pružnom prijelazu koji nema rampu niti svjetlosne signale

Za vrijeme trajanja očevida, sve do 23 sata, navedena dionica Cehovske ulice bila je zatvorena za sav promet te se isti odvijao obilazno.

09:31h
0
S mjesta nesreće // Foto: Mario Kos
Ilustracija // Foto: Arhiva

Policija je objavila detalje kobne nesreće u kojoj je na pružnom prijelazu poginuo muškarac.

Nesreća se dogodila u utorak u Cehovskoj ulici u Varaždinu oko 19.30, a smrtno je stradao 62-godišnjak.

– On je upravljao osobnim vozilom Cehovskom ulicom iz smjera Zagrebačke ulice u smjeru istočne obilaznice. Dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge u istoj razini, na kojem nema uređaja za zatvaranje prometa, ni uređaja za davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka, nije se vozilom zaustavio na prometni znak obaveznog zaustavljanja već je nastavio kretanje na pružni prijelaz. U tom je trenutku na lijevi bočni dio njegovog vozila naletio putnički vlak kojim je na relaciji Varaždin – Zagreb, upravljao 37-godišnjak. Nakon udara, vlak je nastavio gurati vozilo po pruzi stotinjak metara dalje od pružnog prijelaza. Vozač osobnog vozila preminuo je na mjestu događaja, a smrt je konstatirao liječnik ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Varaždinske županije – stoji u priopćenju PU varaždinske.

Tijelo je prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Varaždin. Za vrijeme trajanja očevida, sve do 23 sata, navedena dionica Cehovske ulice bila je zatvorena za sav promet te se isti odvijao obilazno.

čitam...