cjepivo stiže uskoro

Devčić: Gotovo polovica zaposlenika bolnice želi se cijepiti u prvom mahu, vjerujem da će ih biti i više

Ove brojke nisu iznenađujuće, jer su gotovo iste i u drugim bolnicama u Hrvatskoj gdje su provedene ankete o cijepljenju.

13:13h
0
Foto: Ivan Balija
Dr. Mato Devčić // Foto: Ivan Balija

Trenutno je na bolničkom liječenju u Koprivnici 77 pacijenata pozitivnih na Covid-19, a od toga ih je 12 na respiratoru s upalom pluća i nizom kroničnih bolesti koje su se pogoršale, izvijestio je Mato Devčić, ravnatelj bolnice, na današnjoj press konferenciji Stožera.

U posljednja 24 sata preminula je žena (72) i muškarac (66), a oboje su kronični bolesnici.

– U bolnici je trenutno pozitivan jedan liječnik i pet sestara, spremačica i dva medicinska inženjera. Ukupno su 42 liječnika i 86 sestara preboljeli Covid s blagim kliničkim slikama ili bez njih – rekao je ravnatelj te potvrdio da se u posljednja dva tjedna bitno smanjuje broj pozitivnih zaposlenika i onih u izolaciji.

– Očekujemo odluku Europske komisije za cjepivo i u koprivničkoj bolnici imamo iskaz gotovo polovice zaposlenika u prvom mahu koji se žele cijepiti i mislim da će ih i više biti procijepljeno, sukladno njihovom interesu – rekao je Devčić.

Ove brojke nisu iznenađujuće, jer su gotovo iste i u drugim bolnicama u Hrvatskoj gdje su provedene ankete o cijepljenju.