TEŠKE OPEKLINE

Devčić o zapaljenju pacijenta na psihijatriji: Upaljačem je zapalio masku, koliko znamo, slučajno

Prošli četvrtak, pacijent rođen 1951. godine, slučajno je upaljačem zapalio masku i dio odjeće u kojoj je bio, koju je nosio na tome odjelu. Nakon žurne reakcije djelatnika odjela, bolesnik je zbog težine opeklina prebačen na intenzivni odjel, kazao je ravnatelj koprivničke bolnice na konferenciji za medije županijskog Stožera civilne zaštite.

10:10h
0
Foto: Ivan Balija
Ravnatelj Devčić poručuje da je koprivnička bolnica hrvatski vrh // Foto: Ivan Balija

Pisali smo o slučaju na Odjelu psihijatrije Opće bolnice dr. Tomislav Bardek u Koprivnici. Podsjetimo, zapalio se pacijent, što nam je potvrđeno s Klinike za traumatologiju.

O tome je danas, na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, govorio ravnatelj koprivničke bolnice dr. Mato Devčić.

Pacijent je htio zapaliti cigaretu?

– Dana 10. ožujka, pacijent rođen 1951. godine, slučajno je upaljačem zapalio masku i dio odjeće u kojoj je bio, koju je nosio na tome odjelu. Nakon žurne reakcije djelatnika odjela, bolesnik je zbog težine opeklina prebačen na intenzivni odjel. Ondje je primarno zbrinut i stabiliziran. U petak je, prema dogovoru, premješten na Odjel za opekline u zagrebačku Kliniku za traumatologiju. U roku od 24 sata, sukladno pravilniku, obaviješteno je Ministarstvo zdravstva, proveden je stručni nadzor te su zatražena očitovanja svih zaposlenika koja smo dužni dostaviti ministarstvu. Sve institucije trenutno postupaju – kazao je dr. Devčić pa nastavio.

Dopušteno je pušenje u nekim prostorijama

– Otkud upaljač u bolnici? Na Odjelu psihijatrije dopušteno je pušenje u određenim prostorijama. Upaljač mu je očito bio dostupan te se to, nažalost, dogodilo. Riječ je o slučajnom zapaljenju. Koliko dosad znamo, nije riječ o pokušaju suicida – otkrio je ravnatelj.

Dodajmo kako je iz koprivničke Opće bolnice stiglo i službeno priopćenje o ovome događaju. Osim ranije spomenutih informacija, u priopćenju koje također potpisuje ravnatelj Devčić stoji kako je nesretnom pacijentu zaštitna maska, koju je nosio na licu, pala u krilo te je “došlo do zapaljenja odjeće koju je nosio na sebi.”

– Medicinsko osoblje, koje se tog dana u smjeni, brzo je ugasilo zapaljenu odjeću i pacijenta u dogovoru s dežurnim anesteziologom i kirurgom premještaju u Jedinicu intenzivnog liječenja naše bolnice. Zbog težine ozljede i nastavka liječenja dogovorno je premješten u Kliniku za traumatologiju, KBC Sestre milosrdnice – stoji, između ostaloga, u priopćenju koprivničke bolnice.