troje na respiratoru

Devčić: U koprivničkoj bolnici s Covid pacijentima imamo mirniju sliku nego druge ustanove

U bolnici su 24 pacijenta, a najmlađi ima 50 godina. Trojica su na respiratoru, a nekoliko njih dobiva terapiju visokim protokom kisika.

10:55h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Danas u Koprivničko-križevačkoj županiji bilježimo porast zaraženih koronavirusom, što je vjerojatno rezultat netestiranja tijekom blagdana, kada je i broj bio manji.

Tako je jučer pozitivnih bilo osam, dok ih je danas 77 od 164, odnosno gotovo svaki drugi testirani.

No ono što je najvažnije je broj teško oboljelih, a ravnatelj bolnice Mato Devčić kaže nam da situacija za sada nije alarmantna.

– U bolnici su 24 pacijenta, a najmlađi ima 50 godina. Trojica su na respiratoru, a nekoliko njih dobiva terapiju visokim protokom kisika. U odnosu na druge ustanove, mogu reći da imamo mirniju sliku, no vidjet ćemo što nas čeka obzirom na porast brojki – rekao nam je ravnatelj.

Covid-19 pozitivni pacijenti smješteni su na odjelu infektologije, pulmologije te na jedinici intenzivnog liječenja.

– Za sada to dobro funkcionira, infektologija i pulmologija su spojene hodnikom i pacijenti su tamo izolirani. Na odjel intenzivne njege ih možemo smjestiti do 30, tako da ima još prostora, no ukoliko se za tim ukaže potreba, ponovo ćemo otvoriti paviljon za Covid, spremni smo u svakom trenutku, no vidjet ćemo u kojoj mjeri će za tim biti potrebe – zaključio je Devčić.