PREDAVANJE

Dijana Horvat u križevačkoj Gradskoj knjižnici govorit će o tradicijskim vrtovima i očuvanju baštine

Pojam tradicijski vrt odnosi se na uređenje predvrta, dvorišta, vrta ili okućnice jednogodišnjim i višegodišnjim autohtonim ukrasnim biljem u kombinaciji s utilitarnim biljem i vrtnim elementima od prirodnih materijala.

10:22h
0
Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Tradicijski cvjetni vrtovi naziv je predavanje koje će se održati danas, u 18 sati, u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice Franjo Marković Križevci.

Dijana Horvat, inače viša predavačica na križevačkom Visokom gospodarskom učilištu, govorit će o važnosti očuvanja tradicijske baštine što je zadaća cijeloga društva. Drugačiji način života ostavlja posljedice u izgledu urbanih i ruralnih sredina.

Inače, pojam tradicijski vrt odnosi se na uređenje predvrta, dvorišta, vrta ili okućnice jednogodišnjim i višegodišnjim autohtonim ukrasnim biljem u kombinaciji s utilitarnim biljem i vrtnim elementima od prirodnih materijala. Danas su tradicijski vrtovi zamijenjeni uniformnim okućnicama koje se ne stapaju s okolišem, a posljedica su utjecaja raznih trendova u industriji  ukrasnog bilja.