Ulov naše policije

Diler je na maštovit način skrio pravo brdo kokaina, no ovaj pas mu je upropastio plan

Vozilo je pregledano i službenim psom za detekciju droga PU krapinsko-zagorske, a životinja je imala što i nanjušiti.

18:01h
0
Foto: PU varaždinska

Varaždinska policija u četvrtak je imala pravi ulov, a danas su objavili detalje cijele akcije.

– U četvrtak oko 13.45 sati na Graničnom prijelazu Cvetlin, na ulazu u Republiku Hrvatsku iz Republike Slovenije, policijski službenici Postaje granične policije Varaždin, proveli su graničnu kontrolu nad osobnim vozilom marke Audi Q7, njemačkih nacionalnih registarskih oznaka kojim je upravljao 49-godišnji hrvatski državljanin, s prebivalištem na područja Zagreba – stoji u priopćenju PU varaždinske.

Vozilo je pregledano i službenim psom za detekciju droga PU krapinsko-zagorske, a životinja je imala što i nanjušiti.

– Zbog sumnje da se u vozilu na skrivenom mjestu prevozi nepoznata vrsta droge, policijski službenici zapečatili su isto i od  Županijskog suda u Varaždinu zatražili izdavanje Naloga za pretragu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama iz članka 190. Kaznenog zakona. Provedenom pretragom vozila, na skrivenom mjestu unutar središnje konzole, odnosno u naslonu za ruke i u sustavu ventilacije, pronađeno je ukupno pet paketa, ispunjenih bijelom praškastom materijom nalik na drogu kokain, ukupne težine 6017,2 grama, za koju je preliminarnim ispitivanjem dobivena pozitivna reakcija na drogu kokain – navodi se u priopćenju.

Droga, vozilo i ostali predmeti oduzeti su 49-godišnjaku. On je zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, opisanih u članku 190. Kaznenog zakona, u petak uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske. Policijski službenici Policijske uprave varaždinske u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije nastavljaju kriminalističko istraživanje, kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog kaznenog djela.

Foto: PU varaždinska

čitam...
Loading...