Dina Havić u Podravki do ljeta, a možda i dulje

18:43h
0

101117-havic-mLijeva vanjska igračica i reprezentativka Hrvatske 23-godišnja i 183 cm visoka Dina Havić (rođena 13. stuednoga 1987. godine) od utorka je članica RK Podravke. U srijedu je predstavljena javnosti na klupskoj presici.

Direktorica RK Podravke Božica Palčić obavijestila je da Dina Havić trenira u klubu od ponedjeljka, a u utorak su sređeni svi potrebni dokumenti, registrirana je i već danas, u srijedu, može nastupiti u Zaprešiću na prvenstvenoj utakmici.

Dina Havić je dijete riječkog Zameta. Ove je godine prešla u pulsku Arenu, ali je odlučila pristupiti rukometu ambicioznije, zato je nakon razgovora pristala doći u Podravku. Prethodni razgovor nije uspio, a da jest, igrala bi i u Ligi prvakinja.

– Dina Havić potpisala je ugovor do 30. lipnja 2011. godine, a zavisno od ocjene trenera, razgovarat će se o nastavku suradnje. Nadam se da će ostati i iduće sezone i idućih sezona kod nas i uz režim rada, kakav je kod nas, dodatno napredovati i postati vrsna rukometašica – rekla je Božica Palčić.

– Prije svega velika mi je čast što mogu igrati u jednom tako velikom klubu kao što je Podravka. Poznajem manje-više sve cure, neke iz reprezentacije, neke s terena. Nadam se da ću se dobro uklopiti i da ćemo nastaviti pobjeđivati. Šteta što više ne igramo u europskim natjecanjima – rekla je u svom prvom javnom nastupu kao Podravkina igračica. Inače, na dresu nosit će broj 18.

Objasnila je svoje igračke sposobnosti:

– Igram obranu i napad i nadam se da će pomoći u oba segmenta igre.

Nada se da će i igrati Europskom prvenstvu, pošto je u zadnjih godinu dana prošla sve pripreme i kvalifikacije.

– Probat ću se izboriti za to mjesto. Ako odem, odlično, ako ne odem, opet dobro, nije smak svijeta – ”na zemlji” je Dina Havić.