VELIKA ANALIZA

Dinamo uvjerljivo predvodi hrvatski nogomet po veličini proračuna, evo gdje je Slaven Belupo

Dinamo s 300 milijuna započinje, a Rijeka s 90 milijuna kuna zaključuje veliku četvorku, odvojenu od ostatka lige.

18:30h
0
Foto: Slaven Belupo
Foto: Slaven Belupo

Nogometna utakmica, samih 90 minuta igre, logično je najzanimljivi dio ovoga sporta. No, nerijetko se razgovara i raspravlja o novcu, odnosno proračunima klubova. Kako pišu Sportske novosti, u kontekstu HT Prve lige, daleko ispred svih je zagrebački Dinamo.

Smatraju kako bi sa svojih 300 milijuna, koliko im prema analizi SN-a iznosi proračun, mogli igrati u svim ligama Petice osim engleske Premier lige. Na drugome mjestu je splitski Hajduk sa 110 milijuna kuna, a slijede Osijek s deset manje te Rijeka s 90 milijuna.

Daleko, ali zapravo najbliže velikoj četvorci je Lokomotiva sa svojih 37 milijuna kuna. Na ovome području najviše pažnje posvećeno je Slaven Belupu. Prema nacionalnom sportskom mediju, koprivnički prvoligaš na raspolaganju ima 22 milijuna. Naveli su kako podatke o proračunu za kalendarsku godinu Slaven objavljuje šest mjeseci nakon isteka godine. U 2018. godini radilo se o 25,5 milijuna kuna.

– U ovoj je za sada nešto manji prihod od prodaje igrača, no i ovaj iznos je dovoljan za mirnu sezonu – tvrde iz SN-a.

Prema navedenim podacima, ne čudi što Dinamo Slavenašima na jučerašnjoj utakmici nije ponudio gotovo nikakvu šansu za povratkom u utakmicu. Širina njihove klupe, o kojoj je govorio i sam trener Modrih Nenad Bjelica, neusporediva je s ostatkom lige. I koprivnički strateg Ivica Sertić konstatirao je kako aktualni prvak nema dostojnog konkurenta u borbi za naslov HT Prve lige. Daleko su, kao što se može vidjeti, i preostala od četiri najkvalitetnija domaća predstavnika. Stoga je potrebno s dozom rezerve i razumijevanja uzeti ulazak u trenutnu sezonu. Raspored je sve, samo ne i naklonjen Slavenu.

Dodajmo kako u poretku slijedi Istra 1961 s 22 milijuna kuna, Gorica koja ima 20 milijuna, zatim Inter s 14 milijuna te, kao posljednji klub koji je ujedno tek ušao u najviši rang domaćeg nogometa, Varaždin čiji proračun čini 10 milijuna kuna, pišu Sportske novosti.

čitam...
Loading...