sto godina nk tomislava

Dinamo za dva i pol tjedna dolazi na podravski Park prinčeva, Drnjančani spremaju veliku feštu i vatreni spektakl

Prema najavama, Dinamo bi trebao doći sa svim igračima koji neće biti u reprezentativnom pogonu, što znači da će mnoge velike zvijezde te subote doputovati u Drnje

16:30h
0
Dinamo je tražio odgodu za proljeće // Foto: Mateo Alečković

Velika fešta sprema se u Drnju sredinom studenog. Ranije smo pisali da tamošnji nogometni ponos, NK Tomislav, ove godine obilježava 100. godina postojanja i da će tom prilikom ugostiti najbolji hrvatski klub. Sad je, napokon, poznat i datum utakmice. Veliki jubilej svečano će se proslaviti 13. studenog (subota) u 14 sati.

Vikend je to u kojem HNL prvoligaši odmaraju zbog reprezentativnih obaveza tako da će te subote svi putevi voditi u Drnje. Kako su poručili iz kluba, Dinamo se u ovo podravsko selo vraća nakon dugih 30 godina.

– Već se malotko sjeća da je zlatna generacija Dinama odigrala jednu od posljednjih utakmica baš u Drnju, prilikom koje se Boban oprostio od modrog dresa prije odlaska u AC Milan – poručio je uime NK Tomislava, načelnik Petar Dombaj.

Dodao je kako velike zasluge za dolazak Zagrepčana u Drnje ima prvi vatrogasac Hrvatske, Slavko Tucaković, inače dugogodišnji član, a nekada i igrač Tomislava, te Ivan Mihalić, bivši predsjednik kluba, koji je i pokrenuo cijelu ovu priču.

Već sad se zna da će cijena ulaznica biti 40 kuna, ali uz nju će se dobiti i prigodan poklon, a kako smo načuli, uz samo igralište postavit će se i montažna tribina s 200-tinjak sjedalica. Prema najavama, Dinamo bi trebao doći sa svim igračima koji neće biti u reprezentativnom pogonu, što znači da će mnoge velike zvijezde te subote doputovati u Drnje.

Podsjetimo, prije otprilike dva mjeseca u Drnju su gostovali i veterani Dinama, kao uvertira seniorima, a nedavno su Drnjančani, prije dva tjedna, igrali i protiv Slavena Belupa. Ipak, dolazak prve momčadi Dinama vrhunac je velike proslave i ne sumnjamo u veliki spektakl. Tim više što se za proslavu, kako čujemo, pripremaju i navijači Tomislava, koji će organizirati vatreni spektakl. Nadaju se da će im u tome pomoći i Dinamovi navijači, koje pozivaju na svoj Park prinčeva.