Slavenaš s hajdučkim pedigreom

Dinko Trebotić: Neću slaviti ako zabijem na Poljudu, a volio bih zabiti više od ičega

Zasad mi je u Koprivnici i bolje od očekivanog, nakon par godina vratio sam se u HNL, u jednu dobru sredinu, posloženu, gdje se kvalitetno radi svaki dan, rekao je Trebotić.

17:00h
0
Foto: Matija Gudlin

Igrač koji je karijeru započeo u omladinskom pogonu Hajduka, nosio desetku Hajduka i zabijao u dresu Hajduka, Dinko Trebotić, danas igra u redovima Slaven Belupa i više od ičega želi – zabit gol Hajduku.

– Bit će se lijepo vratit dolje u svoj Split nakon drugo vremena, ali ja sam sada igrač Slaven Belupa i dolazim u Split ostvarit što bolji rezultat i probat uzet bodove. Mi smo u jednom dobrom rezultatskom periodu i nadam se da ćemo to nastaviti i nakon utakmice s Hajdukom, probat ćemo se nametnut, odigrati što bolju utakmicu, biti taktički disciplinirani i uvjeren sam da možemo do bodova na vrućem Poljudu. Od prve minute moramo slušati trenerove taktičke zamisli i sve to ispoštovati – izjavio je Trebotić.

U Slaven Belupo stigao je iz Norveške, iz Fredrikstada, upisao je lijepu asistenciju za Ivanovskog u prošlom kolu protiv Cibaliji i na dobrom je putu da se nametne kao član udarne postave.

–  Zasad mi je u Koprivnici i bolje od očekivanog, nakon par godina vratio sam se u HNL, u jednu dobru sredinu, posloženu, gdje se kvalitetno radi svaki dan. Ekipa je kvalitetna, jer da nije sigurno ne bi dobili tri utakmice zaredom, nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima i da ću ja rasti iz utakmice u utakmicu. Sada sam stariji i iskusniji igrač nego što sam bio kada sam napuštao HNL, sada vidim neke stvari koje nisam kao mlađi shvaćao – kaže Trebotić.

Hajduk poslije utakmice sa Slavenom čeka europski ogled, protiv engleskog Evertona u gostima. Postoji mogućnost da je u glavama igrača već taj važan ogled na kojem se obično lomi sezona Hajduka.

– U vrijeme kada sam ja bio u Hajduku i kada se igrala Europska liga, bio sam mlad igrač u svojim počecima i nisam to tako gledao, čekao sam svaku minutu. Šansu sam dobivao u prvenstvenim utakmicama u kojima sam bio 300 posto usredotočen da dam sve od sebe. Nakon poraza u Maksimiru, Hajduk će se sigurno htjeti iskupiti za poraz od najvećeg rivala, ali mi smo tu da im poremetimo planove – rekao je Trebotić.

Tokom svoje karijere Trebotić je surađivao s današnjim trenerom Hajduka, Joanom Carrillom u Mađarskoj, te priupitan hoće li možda svom sadašnjem treneru odati taktičke zamisli protivničkog stratega, uz smiješak je kazao – to će ipak ostati između mene i mojeg trenera.

– Nosio sam broj 10 na leđima u Hajduku, ali kad bih zabio gol, ne bih ga proslavio iz poštovanja prema klubu i navijačima, ipak je to moj klub u kojem sam počeo karijeru i odrastao. Volio bih zabiti gol više od ičega, ali ne bih ga slavio – zaključio je Dinko Trebotić.

čitam...
Loading...