Diplome u Ekonomskoj školi

23:00h
0
Diplome u Ekonomskoj školi

Evo nam iz početka šezdesetih godina malo sjećanje na područje obrazovanja. Slika je snimljena u koprivničkoj Ekonomskoj školi prigodom dodjele diploma. Na slici prepoznajemo samo dvije osobe.

Svečanosti predsjedava direktor Ekonomske škole Nikola Aleksa (stoji), vrlo popularna osoba, poznat po tome što je uvijek štitio interese mladih. Sada već stare generacije bivših omladinaca, ali i nas starijih, koji smo sudjelovali u projektima Susreti i Feferon 1971. godine, sjećaju se  njegove borbe na komitetu, kada se o ”grijesima” mladih zbog avangrade sudilo čitavih devet i pol sati i željelo satrti mladalačke inicijative na području novinarstva, kulture i, kad je Feferon u pitanju, humora. U općoj osudi isticali su se i neke kolege novinari. Nikola Aleksa nije se dao i iz čitave SK-parade izašli smo manje-više čitavi.

Druga osoba koju prepoznajemo je sasvim lijevo, legendarni koprivnički fotograf Ivica Šef sa svojim Leica aparatom i flešom. Njegove slike bile su puno korektnije od ove manje-više amaterske koju gledate. Nije ni čudo, autor nije imao ni 20 godina.

čitam...
Loading...