Županijsko državno odvjetništvo

Direktor đurđevačkih tvrtki uzimao novac i varao s porezom, uzeo si je više od četiri milijuna kuna

Podignuta je optužnica zbog počinjenja dvaju kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i dvaju kaznenih djela utaje poreza ili carine.

13:29h
0
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu nakon provedene istrage podignulo je optužnicu protiv 41-godišnjaka zbog počinjenja dvaju kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i dvaju kaznenih djela utaje poreza ili carine.

U objavi Državnog odvjetništva RH stoji kako ga se tereti da je tijekom 2016. i 2018. godine, kao direktor dvaju trgovačkih društava čije je sjedište bilo u Đurđevcu, podizao novac s računa tvrtke i neosnovano ga zadržao za sebe. Isplate je neistinito prikazivao kao podmirenje obveza prema njegovom trećem društvu, a koje nisu ni postojale. Time si je osigurao više od 3,4 milijuna kuna na štetu tvrtki.

Usto, tereti ga se da nije obračunao, prijavio i uplatio porez na dodanu vrijednost po izdanim računima za robu koja su isporučila njegova dva društva. Time je izbjegao platiti PDV u iznosu većem od 910 tisuća kuna.