Ima se, može se

Direktor ‘muljao’ s porezom na automobile iz Njemačke, u džep pospremio skoro dva milijuna kuna

Sumnja se da je okrivljenik kao direktor trgovačkog društva iz Preloga od listopada 2017. do srpnja 2018. godine propustio obračunati, prijaviti i platiti PDV na stjecanje rabljenih vozila iz SR Njemačke u vrijednosti većoj od 7.500.000 kuna.

10:00h
0
Razgledavanje automobila // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

‘Muljanje’ s nabavkama rabljenih automobila dovelo je snage zakona pred vrata direktora iz Preloga.

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv državljanina Rumunjske i trgovačkog društva zbog sumnje na utaju poreza ili carine te povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Naime, sumnja se da je okrivljenik kao direktor trgovačkog društva iz Preloga od listopada 2017. do srpnja 2018. godine propustio obračunati, prijaviti i platiti PDV na stjecanje rabljenih vozila iz SR Njemačke u vrijednosti većoj od 7.500.000 kuna.

– Time je izbjegao platiti porez na dodanu vrijednost te pribavio nepripadnu korist svojem društvu u iznosu od gotovo 1.900.000 kuna. Okrivljeni 47-godišnjak je, osnovano se sumnja, vodio poslovne knjige društva tako da je otežana preglednost poslovanja, pa iz njih nije bilo moguće provjeriti poslovne događaje, financijski položaj i uspješnost poslovanja društva – kažu iz Odvjetništva.

čitam...