Užas

Divljak na motoru pregazio policajca i natjeravao se s policijom, prijeti mu kazna zbog koje će morati dići kredit

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Prisile prema službenoj osobi predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

11:00h
0
Prometna nesreća Kunovec Breg
Ilustracija (nema veze s događajem u tekstu ) // Foto: Mario Kos

Pijani motociklist u petak je pokušao pregaziti policajca, a sada mu zbog svega što je učinio prijeti astronomska kazna.


Nad 27-godišnjakom dovršeno je kriminalističko istraživanje, a sumnja se da se oko 22 sata u Ulici Vladimira Nazora u Vinici u Varaždinskoj županiji nije zaustavio motociklom prilikom kontrole prometa.

– Dolaskom do policijskog službenika naglo je motociklom ubrzao i u namjeri da spriječi policijskog službenika u obavljanju službene radnje namjerno je motociklom skrenuo na policijskog službenika te ga udario u ruku i tijelo, nakon čega se dao u bijeg – kažu iz PU varaždinske.

Nakon toga su ga policijski službenici zaustavili, a prilikom zaustavljanja izgubio je nadzor nad motorom i udario je u službeno vozilo, nakon čega su ga uz sredstva prisile odveli u prostorije policije. Imao je 1,78 promila alkohola u krvi, a i poduži popis prijašnjih grijeha.

– Kako je nadzorom utvrđeno 27-godišnji vozač je višestruki počinitelj prekršaja,  upravljao je motociklom bez odgovarajuće položene kategorije, bez korištenja zaštitne kacige i bez korištenja svjetala prilikom vožnje, upravljao je neregistriranim i neosiguranim motociklom i pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.78 g/kg – kažu iz policije.

Policijskom službeniku je medicinska pomoć pružena po liječniku Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, a ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Prisile prema službenoj osobi predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Za počinjene prekršaja, policijski službenici također će podnijeti i Optužni prijedlog prekršajnom odjelu nadležnog Općinskog suda kojim mu prijeti izricanje novčane kazne u ukupnom iznosu od 54.500 kuna, izricanje kazne zatvora u trajanju do 60 dana i zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom A kategorije u trajanju od 15 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju i izricanje 9 negativnih prekršajnih bodova.

čitam...