Djeca bez oba roditelja primila novčani blagdanski dar

18:26h
0
101227-djeca


Na prigodnoj svečanosti u prostorijama Rukometnog kluba Podravka, Udruga odgojitelja Koprivničko-križevačke županije i RK Podravka predali su humanitarnu pomoć djeci  koja su ostala bez oba roditelja.

Rukometni klub Podravka namijenila je u tu svrhu sav prihod s utakmice Lige prvakinja s ruskom Zvezdom. Djeca iz dječjih vrtića prodavala su karte (bile su pod 10 kuna) i na taj način prikupljeno je oko 16.000 kuna.

Osmero djece iz tri obitelji primilo je na štedne knjižice novčanu potporu, a manja svota raspodijeljena je putem darovnih kartica za kupnju božićno-novogodišnjih darova u Turbo limaču.

RK Podravka sudjelovala je u zajedničkoj akciji s Udrugom i prošle godine, a direktorica Božica Palčić naglasila je da su vrata kluba za takve akcije uvijek otvorena.

Predsjednica Udruge odgojitelja Koprivničko-križevačke županije Vesna Draganić na svečanosti, na kojoj su osim djece bili i njihovi skrbnici, rekla je:

– Ovime završavamo naše ovogodišnje humanitarne akcija, izabrali smo partnera, Rukometni klub Podravku. Ove godine odlučili smo se darivati djecu bez roditelja. Roditelje nitko ne može nadoknaditi, ali velika zahvala skrbnicima, koji brinu o nesretnoj djeci. Akcija je pomogla da djeci Božić i Nova godina budu ljepši. Mi iz dječjih vrtića prodavali smo karte u školama, po poduzećima, u vrtićima…

Dječji vrtići prodali su blizu 1100 ulaznica, ostatak su prodale rukometašice i klub. Rukometni klub pridodao je 1000 kuna za obitelj Franjo, u kojoj je bez roditelja ostalo troje djece.

čitam...