prijevoz

Djeca Gornjih Vina uskoro će sigurnije putovati u školu, riješit će se dugogodišnji problem

Suradnjom Grada Križevaca i Hrvatskih cesta osigurana je potrebna dokumentacija za izgradnju ugibališta jer se, prema pravilniku, na ovome mjestu ne može staviti samo autobusna kućica.

08:16h
0
Foto: Grad Križevci

Roditelji i djeca Gornjih Vina, mjesta pored Križevaca, dugo su imala problem. Naime, školski autobus čekala su uz samu cestu, što će, najavljuje križevačko gradsko vodstvo, ove godine biti riješeno.


Suradnjom Grada Križevaca i Hrvatskih cesta osigurana je potrebna dokumentacija za izgradnju ugibališta jer se, prema pravilniku, na ovome mjestu ne može staviti samo autobusna kućica. Lokacije budućih ugibališta obišli su zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević, rukovoditelj Poslovne jedinice Varaždin Hrvatske ceste Davor Bobičanec i mještanka Gornjih Vina Marina Pukec koja je istaknula kako je realizacija ovoga projekta neophodna kako bi djeca bila sigurna. Bobičanec je, pak, najavio kako će radovi biti gotovi početkom svibnja.

Martinčević je kazao kako je riječ o desetak godina dugome problemu.

– Grad smo prijatelj djece i želja nam je da naša djeca sigurno stignu do škola. Ovim putem zahvaljujem se mještanima Đurđici Kemenović, Mariji Nemčić i Ivanu Jaiću što su darovali dio svog zemljišta u svrhu izgradnje autobusnih ugibališta. Što se tiče samih ugibališta, trebala bi biti u završnoj fazi, odnosno gotova do početka svibnja. Takav isti problem imamo i u naselju Bukovje i pokušavamo s Hrvatskim cestama riješiti dokumentaciju na zadovoljstvo građana mjesta Bukovja i njihove djece – objasnio je Martinčević.

Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci

čitam...