Djeca s bakama i djedovima izradila digitalni spomenar

10:40h
0
Izrada zajedničkog spomenara u koprivničkoj knjižnici // Foto: Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović'

U Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica održana je u srijedu, 8. srpnja kreativna radionica pod nazivom “Spomenar s bakama”. Radionica je bila namijenjena djeci i odraslima, a realizirana je u suradnji Knjižnice s Domom za starije i nemoćne osobe Koprivnica.

Zanimljivost radionice je bila u tome što se većina djece prvi puta susrela sa spomenarima, nekada vrlo popularnim bilježnicama u koje su se upisivale i oslikavale poruke „za dugo sjećanje”. Stoga su bake i djedovi poučili male polaznike radionice što je spomenar, tko sve u njega piše, zašto je poseban te kakve crteže i citate krije. Djeca su imala priliku prolistati neke primjere spomenara od kojih je najstariji iz 1951. godine.

Glavni dio radionice bio je posvećen izradbi zajedničkog spomenara. Poruke iz spomenara posvećene su bakama, djeci, prijateljima, mamama i drugima, a polaznici radionice su se tijekom izradbe koristili drvenim bojicama te materijalima kao što su ukrasne vrpce, dugmad, djeteline i salvete. Nastao je novi, zajednički spomenar, rad svih prisutnih na radionici, koji možete pogledati na poveznici: http://goo.gl/RpkyPl.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW