Vrtić Iskrica u Ludbregu

Djeca su dobila stijenu za penjanje

10:39h
0
Stijena za penjanje potiče fizičke i socijalne kompetencije // foto: Ludbreg.hr

U Dječjem vrtiću Iskrica – Bernarda Varga Ludbreg u petak je predstavljena stijena za penjanje koja se nalazi na vanjskom zidu vrtića.


– Prije nekoliko godina počeo sam se baviti penjanjem, a obilaskom dvorana primijetio sam kako to djeci jako dobro ide. Zapitao sam se zašto ne bismo tako nešto postavili u vrtiću kako bismo ponudili ne samo našim polaznicima već svim Ludbrežanima obzirom da u Ludbregu nemamo još stijenu za penjanje. Nakon dvije, tri godine priču smo uspješno priveli kraju – istaknuo je Igor Varga, ravnatelj vrtića.

U vrtiću smatraju da ovakva stijena, osim što je odlična vrsta treninga, njezine mogućnosti su višestruke jer djecu potiču na postavljanje i ostvarivanje ciljeva, na rješavanje problema, poticanje samopouzdanja te rješavanje neracionalnog straha od visine.

– Nama je predškolski odgoj vrlo važan. Smatramo da boravak u vrtiću djecu na najbolji mogući način priprema za sve ono što ih čeka kroz daljnje školovanje – pojasnio je Dubravko Bilić, gradonačelnik Ludbrega koji je i sam isprobao stijenu za penjanje.

Stijena za penjanje potiče fizičke i socijalne kompetencije // Foto: ludbreg.hr

čitam...