Održivi razvoj

Dječica u “Sv. Josipu” iz novih će priručnika učiti o prepoznavanju i razvrstavanju otpada

Priručnik "Prepoznavanje i razvrstavanje otpada" namijenjen je djeci predškolske i školske dobi, od prvih koraka do četvrtog razreda osnovne škole.

13:25h
0
Vrtićarci su dobili svoje nove priručnike // Foto: UZOR

Protekli ponedjeljak voditeljica projekata UZOR-a Hrvatske svoj je djeci koprivničkog Dječjeg vrtića „Sveti Josip“ uručila Dječje priručnike za održivi razvoj – Prepoznavanje i razvrstavanje otpada, njih ukupno 47.


Novim priručnikom UZOR želi još više doprinijeti odgoju i obrazovanju djece za održivi razvoj u Hrvatskoj, ali i u drugim zemljama.

– Kako bi djeca u svakoj prilici znala prepoznavati i razvrstavati otpad, potrebno ih je odgajati i obrazovati od najranije dobi te poticati na željeno ponašanje u vrtićima i osnovnim školama na njima zanimljiv način – poručuju iz UZOR-a.

Priručnik “Prepoznavanje i razvrstavanje otpada” namijenjen je djeci predškolske i školske dobi, od prvih koraka do četvrtog razreda osnovne škole.

U UZOR-u smatraju da održiva budućnost i svijet bez otpada ovise o današnjem valu promjena ponašanja. Stoga je njegov cilj da svako dijete predškolske i školske dobi do četvrtog razreda u Hrvatskoj, čim prije dobije svoj besplatan primjerak Dječjeg priručnika za održivi razvoj, kroz partnersku suradnju civilnog, poslovnog i javnog sektora.

Posebnu dimenziju ovom svečanom događaju dala su djeca kroz dijalog o ekologiji i prigodnu recitaciju stihova o čuvanju prirode.

čitam...