Dječja kazališna predstava „Priča o tupsonima (ili zašto treba učiti)“ u ponedjeljak u Domoljubu

20:31h
0
Detalj iz predstave

Dječja kazališna predstava zagrebačkog Kazališta Prijatelj „Priča o tupsonima (ili zašto treba učiti)” razveselit će koprivničke mališane u ponedjeljak, 6. listopada u 18 sati u dvorani Domoljuba.

Djecu moramo upućivati, često i tjerati na učenje. To se samo po sebi razumije. Ali na jednostavno dječje pitanje „zašto treba učiti?” odgovor i nije tako lak. Možemo li mirne duše spominjati uspješnu karijeru, veću plaću, ugled u društvu…? Teško. Najbolji učenici neće voziti najskuplje automobile. A ako i hoće to neće biti zato jer su bili najbolji učenici. Dakle, vratimo se postavljenom pitanju.

„Kazalište Prijatelj” pokušava prijateljski, duhovito na njega odgovoriti. Predstava govori o narodu Tupsona koji se jako voli igrati balonima. Učenje im zna biti malo dosadno, ali su shvatili da je ono potrebno. Ako ne učiš, onda ništa ne znaš. A znanje donosi MOĆ, u najopćenitijem i najširem smislu. I pomoću nje se lakše boriš protiv nevolja i velikih Glupsona kojih na žalost u životu nikad ne nedostaje. I zato cijeli svoj vijek Tupsoni (a to smo metaforički svi mi) bježimo od toga da budemo Glupsoni (da ništa ne znamo) i želimo biti Pametnjakovići (pa da sve znamo). E sad…Glupsoni nikad ne uče, a Pametnjakovići se nikad ne igraju! Tupsoni jedini znaju da ni jedno ni drugo nije dobro! Uostalom, igra je najljepše i najlakše učenje!

U predstavi glume Hrvoje Zalar, poznat iz dječjih predstava mnogih kazališta, i Anja Đurinović, mlada glumica maloj publici poznata kao popularna voditeljica RTL-ovog programa „Kockica”.

Predstava traje 45 minuta, a namijenjena je djeci od 4 do 13 godina.

Ulaznice po cijeni od 20 kn možete kupiti na blagajni dvorane Domoljub radnim danom od 7 do 20 sati ili rezervirati na broj telefona 222-390 ili na mail kultura@pou-kop.hr.