Ljubav djeci prije svega

DJEČJI TJEDAN Igre, radionice, predstave i gomila zabave čekaju mališane dan za danom

Obilježavanje će završiti već tradicionalnim sportskim natjecanjem timova roditelja i djece u subotu te Festivalom ludorija u nedjelju gdje udruga K.V.A.R.K. priprema bogat program uz predstavu, radionice i žongliranje.

09:35h
0
Foto: Grad Križevci

Početkom sljedećeg tjedna u Križevcima se obilježava Dječji tjedan, tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva Naša djeca pa su se tako u obilježavanje uključile i brojne križevačke institucije, udruge, vrtići, škole.


U sklopu dječjeg tjedan djeca će od 7. listopada kroz tjedan dana moći uživati u raznim aktivnostima, a otvorenje manifestacije predviđeno je na Strossmayerovom trgu okupljanjem djece vrtićke, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi gdje će svi zajedno izreći moto Dječjeg tjedna “Ljubav djeci prije svega“ te uputiti poruke odraslima.

Tako će u narednim danima djeca sudjelovati u organiziranim pričaonicama, posjetit
će stomatološku ordinaciju dr. Jelene Princip, sudjelovat će i u glazbenim radionicama,
radionici igara uz pomoć asistivne tehnologije, sudjelovat će u emisiji s gradonačelnikom te doći i na prijem kod gradonačelnika, dječji vrtić Čarobna šuma posjet će i Senior Care dom za starije osobe gdje će održati radionicu.

Gradski muzej Križevci besplatno će voditi škole u srijedu 9. listopada i petak 11. listopada. U tjedan dana obilježavanja Dječjeg tjedna organizirano je i druženje udomitelja i djece, u gradskoj knjižnici Franjo Marković u četvrtak 10. listopada će se održati predstavljanje novog programa „Čitaj mi svaki dan“.

Obilježavanje će završiti već tradicionalnim sportskim natjecanjem timova roditelja i djece u subotu te Festivalom ludorija u nedjelju 13. listopada gdje udruga K.V.A.R.K. priprema bogat program uz predstavu, radionice i žongliranje.

Foto: Grad Križevci

 

čitam...