0.7 C
Koprivnica
Utorak, 5. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Dječji tjedan započinje u ponedjeljak s naglaskom na – razumijevanje između djece
D

Ne propustite

sretno dijetePrvi tjedan mjeseca listopada vrijeme je kada se obilježava Dječji tjedan. Ove godine Dječji tjedan započinje 04. listopada (kada je ujedno i Međunarodni dan djece) i traje sve do 10. listopada tekuće godine.

Međunarodni dan djece tradicionalno se obilježava posebno osmišljenim sadržajima sa ciljem promicanja dječjih prava na različitim razinama. Ove godine naglasak je na RAZUMIJEVANJU IZMEĐU DJECE.

Koordinacijski odbor Grada Koprivnice za vođenje akcije “Gradovi i općine-prijatelji djece” tim povodom osmislio je sljedeće aktivnosti:

U ponedjeljak 04.10.2010. (Međunarodni dan djece) u 10,00 sati na Zrinskom trgu bit će organizirano okupljanje djece (vrtići i škole). Tom prilikom djeca će donositi plakate s otiscima svojih ruku i porukama s naglaskom na razumijevanju između djece.

U srijedu, 06.10.2010. u 12,00 sati u Gradskoj vijećnici bit će održana debata na temu “Siromaštvo”, a u koju će se uključiti učenici iz triju osnovnih škola s područja grada, dok će učenici iz Srednje i Obrtničke škole te Gimnazije sudjelovati u ulogama debatnih sudaca, moderatora i pomagača u raspravi. Tema debate povezana je s kampanjom “Zaustavimo siromaštvo djece” koju je pokrenula europska organizacija u suradnji sa svojim članovima, a povodom Europske godine borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti (nacionalni koordinator je Savez društava Naša djeca Hrvatske). Smisao ove aktivnosti zapravo je u poticanju osobnog razvoja učenika kao aktivnih sudionika lokalne i cjelokupne društvene zajednice.

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem, u lijepom i atraktivnom objektu kina “Velebit”, za djecu grada organizirat će se i besplatne projekcije dvaju animiranih filmova. Tako će djeca dana 07.10.2010. (četvrtak) moći pogledati film “Juhu-hu”, a dana 09.10.2010. (subota), “Pinokio”. Početak obje projekcije predviđen je za14,00 sati.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

5. prosinac

Međunarodni je dan volontera, a osjećaj ispunjenosti zajednički je svima, Sonja Rušak: Volontiranje je dio mene, a velika je sreća i zadovoljstvo znati da...

Ujedinjeni narodi 17. prosinca 1985. godine na svojoj su skupštini proglasili Međunarodni dan volontera, pa se od tada svake...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti