Dječji vrtić „Crvenkapica“ otvorio vrata za 80 mališana

12:31h
0
Gradonačelnik Mršić među malim -crvenkapicama- // foto: Koprivnica.net

Novi dječji vrtić „Crvenkapica“, koji se nalazi na prostoru bivše vojarne, od ponedjeljka je otvorio vrata za one najmlađe stanovnike Koprivnice. Riječ je o jednom od 11 objekata dječjeg vrtića „Tratinčica“, u koji su se smjestile dvije vrtićke i dvije jasličke skupine.

Svoj smještaj tamo našlo je ukupno 80 mališana, a prve impresije na novi prostor prenijela nam je ravnateljica dječjeg vrtića „Tratinčica“ Slavica Mihalec Kanižaj.

– Izuzetno smo zadovoljni novim prostorom, a što je još važnije, izuzetno su zadovoljni i roditelji. Koliko god su se pribojavali ovog perifernog djela Koprivnice, sve je to palo u vodu kada su vidjeli kako izgleda i na koji način je napravljen ovaj vrtić. Trenutno se ovdje nalazi 80 mališana, točnije, dvije mlađe vrtićke skupine sa po 23 djece, starija jaslička sa 19 i mlađa jaslička sa 15 djece – rekla nam je Mihalec Kanižaj.Foto: Koprivnica.net

Svoje zadovoljstvo novim objektom iskazao je i glavni „krivac“ za novi vrtić, koprivnički gradonačelnik Zvonimir mršić, koji je utorak, u pratnji gotovo cijele Gradske uprave, posjetio nove stanare „Crvekapice“.

– Još nedavno mnogi su sumnjičavo gledali na ovaj objekt, a danas su svi, pa tako i mi, zadovoljni kako je sve to ispalo. U renoviranje objekta uloženo je više od tri milijuna kuna i slobodno možemo reći da je u ovome trenutku „Crvenkapica“ najkvalitetniji dječji vrtić u Hrvatskoj. On u potpunosti zadovoljava pedagoške standarde i što se tiče kvalitete, daleko je ispred svih ostalih vrtića. Energetski je efikasan, a do proljeća će i proizvoditi energiju i imat će svoj vrt – kazao je zadovoljni Mršić te naglasio kako je zahvaljujući ovome objektu zaposleno osam novih odgajateljica.

Smještaj u vrtiću našle su dvije vrtićke i dvije jasličke skupine // Foto: Koprivnica.netSvi oni koji bi se htjeli uvjeriti u ljepotu novog vrtića i vidjeti kako izgleda unutrašnjost „Crvenkapice“, mogu to napraviti danas između 15 i 16.30 sati, tijekom otvoren sata „Crvenkapice“.