Nova godina, novi projekti

Dječji vrtić Tratinčica uvodi brojne novosti za roditelje i mališane, od Dana otvorenih vrata do učenja stranog jezika

Imat ćemo zasad jednu mješovitu skupinu u kojoj će djeca cijeli dan učiti engleski, no naglasak neće biti na učenju i poučavanju, nego na spontanom učenju, rekla je Ida Šipek.

16:00h
0
Ida danas i sama radi s djecom // Foto: Matija Gudlin

Dječji vrtić Tratinčica u 2017. priprema niz novosti za djecu i roditelje, i one koji već pohađaju vrtić i one koji će se na to tek odlučiti, a neke od njih je otkrila ravnateljica Ida Šipek.

– Početkom ožujka po prvi puta u Dječjem vrtiću Tratinčica imat ćemo Dane otvorenih vrata za sve naše potencijalne klijente, odnosno roditelje koji žele svoju djecu upisati u vrtić. Moći će slobodno doći u svaki objekt vrtića, ući, vidjeti kako je organiziran rad i razne zanimljive aktivnosti, upoznati sve objekte. Do sada je bila praksa da se djeca smještaju u objekte blizu mjesta stanovanja ili radnog mjesta roditelja, a ovime želimo da roditelji upoznaju sve uvjete rada i odaberu onaj objekt koji im se najviše sviđa, a ne samo zato što im je najbliže – pojasnila je ravnateljica.

Ida Šipek // Foto: Matija Gudlin

Druga velika novost koju su pripremili cjelodnevno je učenje stranog jezika na spontan i opušten način.

– Od jeseni krećemo s cjelodnevnim učenjem stranog jezika, odnosno engleskog. Imat ćemo zasad jednu mješovitu skupinu u kojoj će djeca cijeli dan učiti engleski, no naglasak neće biti na učenju i poučavanju, nego na spontanom učenju nalik na usvajanje materinjeg jezika. To je nešto što će se na našem području prvi put pojaviti u vrtićima – zadovoljna je Ida Šipek.

Osim toga, uvest će se u razni kraći programi i druge novosti, o kojima će svi zainteresirani moći saznati više detalja na Danima otvorenih vrata.

čitam...