apsurdno?

Djed i baka moraju unuci plaćati alimentaciju jer otac nije plaćao redovito

Djed i baka tužbu su okarakterizirali kao 'neosnovanu i neutemeljenu' te su dodali kako je njihov sin redovito plaćao alimentaciju.

13:05h
0
Ilustracija // ingimage.com
Ilustracija // ingimage.com

Općinski sud u Varaždinu jučer je javno objavio sadržaj nepravomoćne presude donijete krajem srpnja ove godine kojom se A.H. i K.H. iz okolice Ludbrega nalaže da svojoj maloljetnoj unuci moraju isplaćivati 600 kuna za uzdržavanje, a uz to moraju platiti i sve neisplaćene obroke u jednom iznosu. Ta sudska odluka vrijedi sve dok za nju postoje zakonske pretpostavke, piše varazdinski.hr.

Kako piše u presudi, tužbu je maloljetna unuka podnijela krajem 2018. godine, a u njoj je istaknula kako njezin otac I.H. ne ispunjava svoje obveze, što znači da prema Obiteljskom zakonu obveza za uzdržavanje prelazi na njegove roditelje.

Djed i baka tužbu su okarakterizirali kao ‘neosnovanu i neutemeljenu’ te su dodali kako je njihov sin redovito plaćao alimentaciju.

Majka maloljetne tužiteljice istaknula je kako plaćanja još od 2010. godine nisu bila redovita pa su zato i pokrenuta tri ovršna postupka.

Sud je istaknuo kako su baka i djed obvezni uzdržavati maloljetno dijete jer to ne čini roditelj, a razlog iz kojeg roditelj ne uzdržava dijete nije važan kod ove odluke.

čitam...