na izletu

Djelatnici Dječjeg vrtića ‘Zrno’ Virje, s općinskim načelnikom  Mirkom Perokom posjetili su Kidričevo

Stručni posjet je plod dugogodišnjeg prijateljstva i suradnje s Ivankom Kovačić koja je donedavno kao odgojiteljica radila u vrtiću u Kidričevu.

09:05h
0
Foto: općina Virje

Djelatnici Dječjeg vrtića ‘Zrno’ Virje, s općinskim načelnikom  Mirkom Perokom posjetili su Kidričevo te proveli divan dan koji su za njih organizirali domaćini – Osnovna škola i Vrtić Kidričevo.

Stručni posjet je plod dugogodišnjeg prijateljstva i suradnje s Ivankom Kovačić koja je donedavno kao odgojiteljica radila u spomenutom vrtiću, a nakon njihovog posjeta našem mjestu prije dvije godine ovo je bio logičan slijed i dugoočekivani uzvratni posjet.

Posjetili su najprije Vrtić Kidričevo i Osnovnu školu Kidričevo koje djeluju kao jedna zajednička ustanova, a kojom su nas provele ravnateljica škole Alenka Kutnjak i pomoćnica ravnateljice, odnosno pedagoška voditeljica vrtića Irena Travnikar.

– Potom smo posjetili Crkvu Svete družine u Kidričevu te Marijansko svetište Marije Zavetnice na Ptujskoj Gori koje slovi kao jedno od najbolje očuvanih srednjovjekovnih građevina u ovom dijelu Europe. U obje crkve su nas dočekali tamošnji svečenici te nas upoznali s poviješću vjerskog života na njhovim prostorima  Dan je došao kraju, a tako i naši predivan boravak u Kidričevu. Domaćini su se svakako potrudili da nam ovaj posjet zauvijek ostane u lijepom sjećanju. Rastali smo se uz dogovor da naša suradnja između dvaju vrtća nikako ne smije ostati na ovome – dojmovi su Virovaca.

Loading...