Kakav slučaj

Djevojka krala iz tajnog sefa svog naivnog ujaka, nakupila je skoro dva milijuna kuna prije nego što je sve pošlo po krivu

No, kada u svibnju ove godine nije više mogla do ključa sefa, na razne načine je alatom pokušala nasilno otvoriti sef, ali nije uspjela.

09:00h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Djevojka je od svog ujaka više od dvije godine krala novac iz sefa i tako nakupila nevjerojatnu svotu.

Protiv te 28-godišnjakinje Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu provodi istragu. Kako navode, postoji osnovana sumnja da je iskorištavala povjerenje svog ujaka koji joj je pokazao skriveni sef u potkrovlju stana s većom količinom novca te joj je rekao gdje je ključ.

– U najmanje deset navrata potajice je uzimala ključ i uzimala novac iz sefa, a ključ vraćala na isto mjesto. Osnovano se sumnja da je na opisani način uzela i za sebe zadržala oštećenikov novac u ukupnom iznosu od oko 240.000 eura u protuvrijednosti više od 1.800.000 kuna – kažu iz Odvjetništva.

No, kada u svibnju ove godine nije više mogla do ključa sefa, na razne načine je alatom pokušala nasilno otvoriti sef, ali nije uspjela. Ostala je na 1.800.000 kuna koje je dotad uzela.

čitam...