DND Koprivnica na prijemu kod Predsjednika Republike

08:56h
0
Naša djeca

U povodu 60. Obljetnice djelovanja, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović jučer je primio predstavnike Saveza društava naša djeca Hrvatske među kojima je bila i delegacija koprivničkog DND predvođena tajnicom Anicom Desnica. U neformalnom razgovoru predstavnici Saveza DND Hrvatske upoznali su predsjednika s brojnim aktivnostima za djecu koje se provode s ciljem osmišljavanja njihovog slobodnog vremena, poticanja kreativnosti i stvaralaštva, te posebice s projektima promidžbe i unapređenja dječjih prava.

O svojim aktivnostima posebno su govorila djeca, među kojima su bili i članovi koprivničkog Dječjeg gradskog vijeća Ivan Orehovec i Dora Mršić. Dječji gradonačelnik Koprivnice Ivan Orehovec ukratko je predstavio projekt upućivanja dječjih poruka odraslima, te predsjedniku uručio poruku koju je napisala devetogodišnja Katja Homar iz OŠ Antun Nemčić Gostovinski. Mala Katja je na crtežu koji prikazuje djecu mađioničare napisala Odrasli slušajte djecu jer djeca stvaraju čuda, a ova poruka se Predsjedniku jako svidjela.

Djeca su pozvala Ivu Josipovića da im se pridruži na svečanoj proslavi 60-te obljetnice Saveza, koja će se pod njegovim pokroviteljstvom održati 5. prosinca u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, a na kojoj će nastupiti i plesna skupina Ola,la DND Koprivnica.

čitam...