Dnevnik Mirande Tatari s EP: Kako smo doživjele gubitak prtljage

17:28h
0
101205-miranda

101205-miranda-mKapetanica rukometne reprezentacije Hrvatske i Podravke Vegete Miranda Tatari javila se sa svojim prvim dnevničkim zapisom, kojeg smo dogovorili prije odlaska reprezentacije u Skandinaviju. Njeni zapisi dogovoreni su za web stranicu RK Podravke i za Koprivnica.net.

Iako je naziv Dnevnik Mirande Tatari, on to doslovice neće biti, jer ne možemo zahtijevati i očekivati da se javlja svakoga dana, njezin je osnovni posao treniranje i igranje.

Ali, bilo bi šteta kad se ne bi javljala češčće, jer je njezin prvi tekst pravo osvježenje za umorna slova o sportu na internetima: osjeća se živost, djevojka puna optimizma i mladalačkog entuzijazma. Zato Miranda već osvaja prve bodove kod čitatelja. Slijedi Mirandin tekst, uz redakcijsku opremu www.rk-podravka.hr.

Evooo meee….

Iako sam mislila početi s pisanjem iz Danske, ovaj dio puta ne mogu da ne spomenem! Već znate: vremenske nepogode i peripetije na putu od Zagreba do Göteborga.

OK, završili smo pripremnim dijelom u Dugom Selu i u četvrtak u 10,30 zaputili se prema Švedskoj. Vremenska prognoza u većem dijelu Europe nije nam išla na ruku, tako da nas je već na zagrebačkom aerodromu dočekala vijest o mnogim kašnjenjima, pa čak i o nekim otkazima letova! OK, smireno smo dočekali svoj let za München. I sletjeli smo, u nadi da i naš let za Göteborg kasni, pa da stignemo.

NEVIĐENA GUŽVA U MÜNCHENU

Već pri samom ulazu u münchenski aerodrom primjetili smo da našeg leta na informacijskom ekranu nema. Uputili smo se na passport control, a kad smo ušli u sam aerodrom imali smo što vidjeti: gužva kakvu nikad do sada nisam vidjela, totalni kaos! Red za informacije i novo bukiranje leta nije imao kraja, što je značilo čekanje i čekanje… I čekali smo, uz Lufthansine sendviče, vodu, voće i čokolade, koji su bili besplatni (odlična organizacija)! Nervoza i ljutnja svuda oko nas…

I nakon dužeg čekanja došli smo i mi na red, idući let za Göteborg bio je sutradan u 11,15 sati! Odvezli su nas taksi-kombijima do šest kilometara udaljenog hotela, gdje smo prespavali, i ujutro u 7,30 krenuli nazad na aerodrom, u nadi da ćemo poletjeti… I jesmo, s malim kašnjenjem!

DEVET CURA DOBILO PRTLJAGU, NESTALA I DOKTORSKA PRTLJAGA

Oduševljenje u našim redovima… sve dok nismo sletjeli u Göteborg i krenuli po prtljagu. Vidimo: malo je to prtljage s obzirom na broj putnika u avionu! Svega devet cura dobilo je svoje torbe (i ja, jupiii!!!) + trener, trener golmana i fizići, dok je ostatak neumorno gledao praznu pokretnu traku koja se vrti i vrti, u nadi da će još koja torba doći, ali ništa!

Zamislite, kompletna medicina nije stigla!!! Inače, tog dana je u Münchenu izgubljeno oko 6.000 komada prtljage! Prijavili smo nedolazak prtljage i uputili se prema busu. Tada smo dobili informaciju da do hotela imamo pet sati vožnje, od hotela do dvorane još dva sata, a ako izravno idemo u dvoranu trebalo bi nam nekih 4-5 sati.

STIGLI 50 MINUTA PRIJE POČETKA UTAKMICE

100416-tatari-mE, tu je tek nastao još veći kaos, jer na satu je bilo 13,30! Utakmica se nije mogla otkazati, jer je bio izravni TV prijenos, a osam cura nema patike, steznike, štitnike i ostala pomagala. Direktor Ratko Balenović uspio je iskemijati da nas u dvorani čekaju nove patike, štitnici i steznici, a ostatak robe posuđivao se iz svih torbi!

Da, stigli smo do dvorane oko 18,10 sati, a u 19 sati počinje tekma. Svega 20-ak minuta zagrijavanja. Užas, umor, nervoza, ljutnja. Utakmicu smo završile porazom 30:26, što i nije tako loše izgledalo s obzirom na sve što nam se izdogađalo.

Poslije utakmice krenuli smo prema hotelu, do kojeg nam je zbog vremenskih uvjeta trebalo skoro dva sata, snijeg je neumorno padao!

WIRELESS U BUSU

Ali, taj dio puta bio nam je najzabavniji. Vjerujete li da bus ima svoj wireless? Da, za nepovjerovat’, ali kad smo to saznali, u ”roku odmah” svi laptopi su se upalili!!! Više nitko s nikim nije pričao, već su svi više manje bili na skypeu i prepričavali dogodovštine s puta!

Uh, što je vrijeme uz internet u busu proletilo, stigli smo do hotela, smjestili se i konačno odmor! Jučerašnju tekmu odigrale smo skoro pa odlično, odmorne, koncentrirane i opuštene, pa smo tako i zabilježile pobjedu 30:27.

HURA: OBAVEZNI SHOPPING!

E, poslije utakmice iznenađenja! Tako nam je dobro došao ovaj nedolazak torbi (hahaha): MORALE smo u shopping da bi cure koje nisu dobile stvari kupile donje rublje, pidžame, čarape, kozmetiku… Vidi vraga, u shopping centru je i H&M!!! Eh, kad na putovanjima češće ne bi dolazile torbe (hahaha)!

Današnji dan, nedjelja, dva treninga – i to je to! Sutra rano, u ponedjeljak (već u 5,30) krećemo za Dansku, srećom ne avionom, već ferry boatom (iliti brodom) i nadamo se sretnom dolasku na našu konačnu destinaciju! Loše je počelo, nadamo se da će dobro završiti!!! Javim se iz Danske! Pozdrav!

NEKE TORBE NAĐENE U MÜNCHENU – JUPIII!!!

P.S. Upravo sam načula da je nađeno par naših torbi u Munchenu, možda i stignu danas, jupiii!!! Nekoliko, ne sve… Šmrc…