Do kraja godine Grad u posjedu vojarne

13:03h
0

081001-vojarna-mGrad Koprivnica mogao bi stupiti u posjed vojarne do kraja godine, a zaposlenici u njoj na prva radna mjesta, ukoliko su objekti u stanju u kakvom u Gradskoj upravi očekuju da jesu, u prvoj polovici iduće godine, rekao je gradonačelnik Zvonimir Mršić. Smatra da uz visoko obrazovanje i tehnološki park, vojarna će biti namijenjena i za druge javne svrhe.

– Razmišljamo o preseljenje određenih službi i institucija koje idu uz obrazovanje, primjerice Državni arhiv koji služi za istraživanja, zatim depo Gradske knjižnice koji bi u budućnosti trebao prerasti u sveučilišnu knjižnicu. Naravno da je tu i rješavanje nekih drugih javnih potreba u Gradu Koprivnici kao što je problem izmještanja Javne vatrogasne postrojbe, davanje prostora za djelovanje nekih udruga iz domene kulture i sporta, kaže Mršić.

Kako je riječ o višegodišnjem projektu, gradonačelnik Mršić ističe da je cilj što više objekata što prije staviti u funkciju. Tako će s Podravkom i s Visokim gospodarskim učilištem iz Križevaca odmah početi razgovore o eksploatiranju neizgrađenog zemljišta.

 

– Mogli bi tu proizvoditi nešto što je potrebno, primjerice, Podravki kao sirovinska baza, odnosno da s druge strane imamo ‘show room’ za navodnjavanje ili proizvodnju nečeg drugog, plastenika, staklenika, odnosno, ono što njima može poslužiti kao ‘tehno’ polje, a što će ići k ekološkoj proizvodnji, proizvodnji bez upotrebe pesticida, izjavio je Mršić. ■  Izvor: Radio Koprivnica