GRADSKO VIJEĆE

Do kraja godine Ludbreg bi trebao dobiti novi vrtić, kod starog mlina kupit će nekretninu pa izgraditi knjižnicu

Prihvaćeni su i financijski izvještaji o radu i financijama Gradske knjižnice, Centra za kulturu i informiranje, Dječjeg vrtića Radost, Vatrogasne i Turističke zajednice, Zajednice športskih udruga i Gradskog društva Crvenog križa.

10:03h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Gradsko vijeće Grada Ludbrega jučer je imalo konstituirajuću sjednicu, nakon čega je uslijedila i druga sjednica. Na aktualnome satu postavljena su brojna pitanja, o čemu smo pisali ovdje, pa su se tako dotaknuli županijske ceste Sigetec-Slokovec, pametne rasvjete, aglomeracije, pedijatrije, polupodzemnih spremnika i drugih tema.

Sjednica vijeća nastavila se jednoglasnim usvajanjem dnevnog reda, prijedloga godišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna Grada Ludbrega za 2020. godinu, kao i prihvaćanjem zahtjeva društva Sunce moje malo d.o.o. za brisanje tereta zabrane otuđenja i/ili opterećenja nekretnine kupljene od Grada Ludbrega na kojoj se planira sagraditi dječji vrtić koji bi trebao biti gotov do 24. prosinca ove godine.

Jednoglasno je potvrđena i kupnja nekretnina kod starog mlina za 1,6 milijuna kuna gdje je gradonačelnik Dubravko Bilić najavio izgradnju nove gradske knjižnice. Vijećnici Krešimir Horvat i Zlatko Sova napomenuli su kako bi bilo poželjno kupiti i ostale nekretnine starog mlina kako bi se taj prostor potpuno preuredio što je gradonačelnik prihvatio pa se to može očekivati u narednom razdoblju.

Na kraju su prihvaćeni i financijski izvještaji o radu i financijama Gradske knjižnice, Centra za kulturu i informiranje, Dječjeg vrtića Radost, Vatrogasne i Turističke zajednice, Zajednice športskih udruga i Gradskog društva Crvenog križa.

Kritike je dobio financijski izvještaj o radu Zajednica športskih udruga, ponajviše zbog površnog izvještaja o dodjeli financijskih sredstava. Naglašeno je da bi raspodjela sredstava trebala biti drugačija, odnosno da bi neki manji sportovi trebali dobiti više sredstava, kao i klubovi koji rade s djecom te je njihov izvještaj na kraju prihvaćen s devet glasova za i dva protiv, dok su svi ostali prihvaćeni jednoglasno s 11 glasova.

Jednoglasno je prihvaćeno i davanje suglasnosti za provedbu ulaganja u projekt dogradnje i rekonstrukcije gradskog vrtića Radost, kao i za projekt rekonstrukcije društvenog doma u Selniku.

čitam...