Nova usluga Komunalca

Do lokacije pokojnika putem web aplikacije

15:29h
0
Tisuće koprivničanaca posjetilo je posljednja počivališta svojih najmilijih na dan Svih svetih i time učinili groblje Pri sv. Duhu najsjajnijim i najposjećenijim mjestom tog dana u Koprivnici. Na stotine tisuća lampiona svijetlilo je u mraku i time odavalo pomalo mistični izgled inače po mnogima nelagodno mjesto. Mnogi su iskoristili tu priliku, pa u večernjim satima prošetali koprivničkim grobljem. Tako se do kasno u noć mogli vidjeti znatiželjni šetači. // foto: Ivan Brkić
Aplikacija će olakšati snalaženje na groblju // foto: Mario Kos

Osim na web stranici Komunalaca www.komunalac-kc.hr, od sada do lokacije pokojnika možete doći putem nove web GIS aplikacije ili mobitelskog skeniranja koda.


Upisivanjem imena i prezimena preminule osobe aplikacijom se jednostavno pronalazi položaj grobnog mjesta, groba ili grobnice, na planu groblja.

Uz podatke o pokojnicima, a to su ime i prezime, datum rođenja i smrti, starost, na nekim grobljima dostupne su i fotografije grobova i nadgrobnih spomenika.
Korisnici uvijek na raspolaganju imaju aktualne podatke, a aplikacija je posebno korisna za snalaženje na groblju, jer na pametnim telefonima pokazuje lokaciju grobnog mjesta koje želite posjetiti.

Posjetiteljima koji dolaze iz udaljenih krajeva i iz drugih država nije jednostavno pronaći baš sva počivališta svojih znanaca, pa će im ova aplikacija zasigurni biti korisna u vrijeme Svih svetih.

Osim građanima, aplikacija je korisna i upravi groblja, odnosno djelatnicima koji rade na prikupljanju i održavanju evidencija o pokojnicima, jer ih sada građani mogu obavijestiti ako naiđu na kakvu nelogičnost ili pogrešku u postojećim evidencijama.

UPUTE ZA KORIŠTENJE APLIKACIJE:

Građani mogu putem svojih računala i tableta aplikaciji pristupiti s web stranice Komunalca www.komunalac-kc.hr
Aplikaciji mogu pristupiti i vlasnici velikog broja pametnih telefona različitih proizvođača koji imaju podatkovnu vezu na Internet putem web servisa na www.axiomgis.com/koprivnica/mobile ili putem skeniranja QR kôd s poveznicom na web aplikaciju, koji je istaknut na svim oglasnim pločama Gradskog groblja u Koprivnici i prigradskih groblja.

čitam...